160 migrants, prèviament arribats a Lampedusa, a la seva arribada a Pozzallo, Itàlia
Per EFE i Redacció
Publicat el 02 d’agost 2020

Set Barcasses amb uns 250 migrants van arribar la nit de divendres de manera autònoma al centre d'acollida de l'illa italiana de Lampedusa, la més meridional del país. Amb això, ja són prop de 950 migrants els acollits pel centre, que té una capacitat màxima d'un centenar. L'alcalde de la localitat, Salvatore Martello, va anunciar que al centre no hi caben més persones i que els pròxims que hi arribin hauran de quedar-se al moll, i va demanar l'urgent trasllat dels migrants.

"El centre d'acollida de Lampedusa està esclatant. Em dirigeixo directament al primer ministre (Gisueppe) Conte. El centre ha de buidar-se immediatament, no podem esperar a l'arribada dels vaixells de quarantena", va ser la crida de l'alcalde als mitjans italians.

Una situació límit

Segons Martello, "la situació és molt greu" i no es pot esperar l'arribada del vaixell que el govern ha enviat perquè els migrants puguin fer la quarantena obligada per la pandèmia del coronavirus i que està programada per avui a la nit. El regidor de la petita illa, coneguda com la "porta d'Europa", afirma que en els últims 28 dies s'han produït més desembarcaments que en tot el 2011.

També critica la gestió de les arribades d'emergència l'alcalde de Pozzallo, a l'illa de Sicília, Roberto Ammatuna. Explica que els migrants que arriben a Lampedusa són traslladats a la seva localitat i només en aquell moment són sotmesos a la prova per detectar el coronavirus. A més, afegeix que el centre d'acollida de la ciutat és ple i que hi ha 17 migrants positius que van desembarcar el 25 de juliol després de ser rescatats pel vaixell mercantil Cosmo.

Els migrants, prèviament arribats a Lampedusa, a la seva arribada a Pozzallo, Itàlia

La ministra d'Interior, Luciana Lamorgese, ha avançat en una entrevista al diari "Corriere della Sera" que s'ha pactat amb Tunísia que es reprenguin a l'agost els vols quinquennals de repatriació dels migrants que es van cancel·lar a causa de la pandèmia. Afirma que a més del ferri que arribarà a Sicília diumenge a la tarda perquè es puguin traslladar als migrants de Lampedusa. "S'està treballant per donar la licitació a un segon vaixell que esc col·locarà davant la costa de Calàbria".

Lamborgese afegeix que en aquests mesos ha insistit "en la necessitat d'activar les operacions d'evacuació per als migrants presents als centres gestionats pel govern libi a través de corredors humanitaris organitzats per la UE i gestionats per agències de l'ONU".

Retorn a l'infern

Sumat a la situació a Lampedusa, més de 200 migrants han estat retornats a les costes de Líbia en les últimes 24 hores. L'Organització Internacional de Migració (IOM, per les seves sigles en anglès) assegura que deu migrants més continuen desapareguts al mar, i que Líbia no és un port segur.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —