Pla mitjà del director de CCAES, Fernando Simón, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en un segon terme, a la roda de premsa
Per ACN i Redacció
Publicat el 14 de juliol 2020

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha instat la població a seguir les recomanacions de la Generalitat i ha defensat que cal prendre "mesures addicionals" al Segrià perquè "hi ha transmissió comunitària".

També ha explicat que les comunitats autònomes tenen a la seva disposició els instruments necessaris per actuar davant dels brots. D’aquesta manera, el ministre ha dit que són les comunitats les que han de prendre les decisions que estimin convenients i que les autonomies han estat actuant correctament. Així mateix, ha aclarit que l’Estat havia autoritzat les mesures de confinament que han estat tombades pel jutjat de Lleida.

Illa ha afirmat que els serveis jurídics de la Generalitat estan buscant mesures adequades i el govern espanyol està en contacte permanent amb la conselleria de Salut. Segons el ministre, tenen una comunicació fluida.

Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, per altra banda, ha expressat que després de la resolució del jutjat de Lleida, els ciutadans han de "valorar si val la pena o no" sortir de casa.

D’altra banda, Simón, ha dit que, tot i que "la mesura més eficaç és el confinament", també es poden aplicar altres mesures que poden tenir un impacte suficient per controlar la pandèmia. Per exemple, mesures com modificar els horaris de diferents llocs públics concorreguts o limitar els aforaments o la prestació de serveis en els quals hi ha una gran afluència.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —