Centenars de veïns marxen al Poblenou contra el 22@
Publicat el 08 de novembre 2020

Més de 200 persones han recorregut aquest matí la rambla del Poblenou per protestar contra el Pla Urbanísitc 22@. Els veïns i veïnes participants denuncien que la modificació del pla beneficia "empreses i hotels enfront dels ciutadans". La marxa ha estat convocada per diferents associacions i entitats del barri com L'Observatori de Barris del Poblenou, l'Assemblea d'Habitatge del Poblenou, així com l'esquerra independentista del Poblenou, entre altres col·lectius. 

 

Davant l'advertiment de denúncia dels Mossos perquè l'acte no havia estat comunicat, s'ha desconvocat la concentració inicial i els concentrats han fet una marxa per la rambla per "visualitzar la problemàtica i el malestar".

"Aquesta concentració és en protesta per la limitació de la modificació del pla general del 22@. Nosaltres havíem pres part en tot un procés participatiu promogut per l’Ajuntament perquè es modifiqués més d’arrel el projecte 22@ que afecta els barris de Poblenou. Actualment, s’està a punt d’aprovar un projecte que només afecta un 17% del que s'havia aprovat inicialment i, per tant, és molt poc ambiciós i no repercuteix realment amb un canvi de model de barri", ha explicat al Diari de Barcelona Maribel Rosselló, membre de L'Observatori dels Barris del Poblenou.

 

Rosselló defensa que "s'hauria d'aturar el projecte 22@ de l'any 2000 i fer un replantejament de soca arrel perquè la realitat d'avui és molt diferent 20 anys després d'aquell moment de bombolla especulativa". Opina que cal apostar per "un model molt més sostenible de debò i, inclusiu des del punt de vista social, del territori i econòmic". 

 

Els col·lectius qüestionen "quin sentit té proposar aquests milers d’oficines encara per fer quan hi ha molts edificis buits". Segons Rosselló, "la pandèmia no deixa de ser un avís molt important que va molt més enllà també del model com a societat, del model especulatiu que es veu que fa figa per tot arreu". A més, afegeix que volen modificar-lo i combatre'l. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —