El gran pelegrinatge de la Meca va començar ahir però d'una manera restringida a causa de la pandèmia.
Per EFE
Publicat el 30 de juliol 2020

El gran pelegrinatge a La Meca va començar ahir però d'una manera restringida a causa de la pandèmia. En l'acte religiós, Hajj, normalment participen més de 2 milions de persones, aquest any només hi haurà entre 1.000 i 10.000 participants.

El Ministeri del Peregrinatge de l'Aràbia Saudita va anunciar el juny que només residents a l'Aràbia Saudita podrien fer el Hajj. Això també inclou un nombre limitat de persones de diferents nacionalitats que es trobin al regne.

És la primera vegada en dècades que la participació de persones internacionals al Hajj ha estat prohibida.

 

Els pelegrins van ser sotmesos a controls de salut i col·locats en quarantena a la seva arribada a La Meca. També seran obligats a estar confinats després de l'acte religiós. Altres mesures de seguretat que han pres ha estat fer proves de temperatures i el virus i l'ús obligatori de màscares.

Les imatges del Hajj d'aquest any mostren un enorme contrast en comparació amb els actes en 2019 i 2018 on hi va haver 2 milions de pelegrins.

 

Per començar el ritual, els pelegrins van ser separats en petits grups, cadascun amb una guia, per entrar a la Gran Mesquita.

FOTO: Reuters

Han hagut de mantenir la distància de seguretat mentre caminaven al voltant de la Kaaba, un edifici en forma de cub ubicat al mig de La Meca que representa la "casa de Déu", durant la peregrinació.

A aquest any por mesures sanitàries, els pelegrins no podran tocar la Kaaba, una tradició que forma gran part del ritual.

Durant l'acte religiós, participants portaven paraigües per protegir-se del sol però també per mantenir la distància entre les persones.

Mentre els pelegrins en fila van donar les set voltes a la Kaaba, també hi havia policies i altres agents oficials vigilant l'esdeveniment.

FOTO: Associated Press

Aràbia Saudita, busca reduir els casos del virus, ja que té una de les xifres més elevades d'infeccions per la Covid-19 en el món àrab amb gairebé 270.000 casos confirmats i més de 2.800 morts.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —