Manifestacions George Floyd
Per Redacció
Publicat el 04 de juny 2020

L'episodi de brutalitat racial a la ciutat nord-americana de Minneapolis, de principis de setmana, que mostra a George Floyd a terra demanant ajuda mentre l'agent de policia l'asfíxia amb el genoll segueix encenent els carrers d'arreu del món. Arran d'aquestes reivindicacions contra el racisme, s'han pogut veure imatges o accions insòlites com ara Nike i Adidas, dues marques esportives que són competència directa, unides per protestar contra el conflicte racial existent. Una altra de les iniciatives a les xarxes socials que ha rebut un suport massiu ha sigut el Blackout Tuesday, en el qual grans celebritats han anat penjant una imatge negra per conformar un mosaic fosc al cercador d'Instagram.

D'altra banda, als carrers també s'han pogut veure les dues cares de la mateixa moneda: impacte i esperança. Per un cantó la ràbia més encesa, on els manifestants exigeixen sota l'eslògan "Vote him out!" [Fem-lo fora], que volen a l'actual president dels EUA fora de la Casa Blanca, tenint en compte les seves decisions polèmiques sobre polítiques racials. En el següent tuit de la periodista de Catalunya Ràdio Geni Lozano es pot veure com la gent passa per davant de l'Hotel Trump seguint la marxa reivindicativa:

Un altre moment impactant ha sigut els vuit minuts que han passat els manifestants estesos al terra de la Pensylvania Avenue per recordar l'estona que George Floyd va estar sota el genoll de l'agent policial abans de morir.

L'esperança, en canvi, ve de la mà d'un moment molt emotiu que es va viure ahir al ritme de "Lean On Me": "milers i milers de manifestants" van alçar la llanterna del seu telefon seguint la melodia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —