Índia: la pandèmia fora de control
Per Redacció
Publicat el 16 de juny 2020

Fa una setmana, l'Índia posava oficialment fi al confinament més gran del món. Durant 70 dies, més de mil milions d'indis van seguir, en diferent grau, les mesures de quarantena imposades pel govern per intentar controlar l'avanç del virus. Els dos mesos i mig de confinament nacional va mantenir el número d'infectats relativament baix. No obstant això, la reducció de restriccions, sobretot en les últimes setmanes, han disparat els casos catapultant al país fins a la quarta posició en nombre d'infectats: gairebé 350.000.

Divendres passat, les autoritats confirmaven una pujada de rècord: 10.956 contagiats en un sol dia en els focus de Delhi, Mumbai i Chennai, on els serveis mèdics estan col·lapsats. El mateix dia, la Cort Suprema demanava resposta a les autoritats de Delhi davant la situació dels seus hospitals: “La situació és horrible, els pacients són tractats pitjor que animals”. Els experts sanitaris estimen que la ciutat tindrà mig milió de casos per a finals de mes i necessitarà 80.000 llits. El govern confirma que ara per ara solament en té 11.000.

 Segons publica Aljaazera, davant l'augment descontrolat de casos, les autoritats de la província de Tàmil Nadu, segon estat més afectat amb 45.000 infectats, han decretat un confinament a partir d'aquest divendres fins a finals del mes de juny per als districtes de Chennai, Thiruvallur, Chengalpet & Kanchipuram. La mesura afectarà més de 15 milions de persones.

Un baix nombre de morts
El nombre de morts de l'Índia sorprenia aquests mesos els experts, ja que, amb una població de 1.300 milions de persones, les morts per coronavirus no arriben a les deu mil. Espanya té una població de 46 milions i hi han perdut la vida més de 27.000 persones. Tanmateix, en l'última setmana, les xifres s'han disparat amb més de 300 morts diàries cada dia.

El doctor V.K Paul, cap del grup d'investigadors al capdavant d'aquesta crisi al país, deia aquest cap de setmana en una roda de premsa que no hi havia un final ràpid a la vista. “La nostra població és susceptible, el virus és present, ho hem contingut, però la lluita continuarà durant mesos”, va remarcar l'investigador.

Mesquites tancades 
Syed Ahmed Bukhari, líder de la mesquita de Jama Masjid a Delhi, una de les més grans del país, ordenava dijous passat detenir les congregacions al centre fins a final de mes. Segons publica el Times of India, la mesquita havia obert el 8 de juny, però la mort del secretari del temple per Covid la setmana passada va precipitar els esdeveniments. “Quin sentit té visitar mesquites quan el virus es propaga tan ràpidament?”, va preguntar-se Bukhari, instant a altres mesquites a fer el mateix.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —