L'Índia a la recerca d'una vacuna local contra el coronavirus
Per Redacció
Publicat el 27 de juliol 2020

Quan els hospitals de Nova York es col·lapsaven i al Brasil començava a intuir-se la tragèdia, molts miraven amb recel els casos d'infectats a l'Índia, inferiors al que caldria esperar del segon país més poblat del planeta. Poc després la situació es descontrolaria en el gegant asiàtic, que només en les últimes 24 hores ha enregistrat 49.000 contagis.

Els baix nombre de contagis de l'Índia s'associava a les mesures decretades pel primer ministre Narendra Modi a finals de març. Durant més de 70 dies més de mil milions d'indis van seguir, en diferent grau, una quarantena que va durar fins a principis de juny. No obstant això, amb la reducció de restriccions els casos van començar a disparar-se i en poc menys d'un mes la pandèmia a l'Índia ha aconseguit pràcticament els números de contagiats diaris del Brasil o els Estats Units.

Un gegant farmacèutic
La situació és crítica i els indis busquen com tot el planeta una vacuna que freni l'avenç del virus. Però el cas de l'Índia té una particularitat: la seva indústria farmacèutica és el major proveïdor de medicaments genèrics a nivell mundial. Proveeix més del 50 % de la demanda mundial de diverses vacunes, el 40 % de la demanda de medicaments genèrics dels Estats Units i el 25 % de tots els medicaments de Regne Unit.

El sector farmacèutic indi és, juntament amb el xinès, un dels més potents del món i són diverses les proves dutes a terme, algunes ja en humans, de possibles vacunes per a frenar el coronavirus.

Segons el Times of l'Índia, 30 companyies índies estan intentant produir una vacuna, de les quals l'organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprovat set candidates que es troben en període de prova i estudi clínic.

D'aquestes set candidates, dues són les vacunes que ja han superat la fase de prova en animals i com gairebé dues dotzenes de vacunes a tot el món, han començat a provar-se en humans.

Covaxin
Desenvolupada per Bharat Biotech International Limited (BBIL) conjuntament amb l'Institut Nacional de Virologia indi (NIV per les seves sigles en Inglés).

Covaxin seria una vacuna inactivada, és a dir, que usa les restes del germen per a provocar la resposta del sistema immune.

Va ser la primera vacuna a obtenir l'aprovació per a realitzar assajos clínics en humans i és ara mateix una de les gairebé dues dotzenes que s'estan provant a tot el món.

Es van seleccionar gairebé 400 persones per a realitzar les proves en diferents hospitals del país. Segons publica el Times of l'Índia, aquest passat divendres un home de 30 anys va ser la primera persona a Nova Delhi a rebre els 0.5 ml d'injecció intramuscular de Covaxin.

El director del Consell de recerca Mèdica Indi (ICMR per les seves sigles en anglès), Balram Bhargava, afirmava el 2 de juliol que els assajos clínics de Covaxin haurien acabat el 15 d'agost i ja podria llançar-se a vacuna. No obstant això, des de la comunitat científica són poc inclinats a acceptar aquesta data perquè possiblement les proves abans de llançar la vacuna incloguin més fases que l'actual assaig clínic.

ZyCoV-D
Una de les majors companyies farmacèutiques de l'Índia, Zydus Cadila, també està desenvolupant una vacuna que ja es troba en fase de prova en humans.

En col·laboració amb laboratoris europeus i estatunidencs, la companyia està provant dues versions de la vacuna: la primera utilitza l'ADN molecular per a produir una resposta del sistema immune, la segona utilitza un cep de xarampió per a generar protecció contra el virus.

Com amb la Covaxin, els assajos clínics en humans ja s'estan duent a terme després d'observar una resposta positiva en els assajos en animals. No obstant això el CEO de Zydus afirma que no s'espera completar totes les fases de prova fins a març del 2021.

“La vacuna d'Oxford” y Moderna
Fa uns dies l'equip de recerca de la Universitat d'Oxford publicava els resultats de les primeres fases de recerca en la vacuna fabricada per la farmacèutica AstraZeneca. Aquesta vacuna ja ha estat provada en petits grups (Fase I i Fase II) i en qüestió de setmanes passarà a la tercera fase d'assajos clínics, a nivell massiu. L'Índia serà, juntament amb Regne Unit, Sud-àfrica i el Brasil, un dels països en els quals s'espera testar la vacuna.

De la mateixa manera, la farmacèutica estatunidenca Moderna anunciava avui que demà començarà aquesta tercera fase de testeig massiu de la seva vacuna experimental contra el virus, es convertirà així en la primera vacuna estatunidenca a arribar a aquesta fase a la qual ja han arribat diverses propostes xineses.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —