Foc
Per ACN
Publicat el 25 de juliol 2021

Els Bombers de la Generalitat han donat per totalment estabilitzat l'incendi que es va declarar aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt i ha afectat diversos municipis de la Conca de Barberà i l'Anoia. El foc ha afectat un perímetre aproximat de 1.700 hectàrees i posteriorment caldrà veure quines parts d'aquesta zona no s'han vist afectades per les flames. Un cop estabilitzat, tots els veïns de masos i cases aïllades, així com de la urbanització L'Aubreda de Sant Martí de Tous, que han estat desallotjats durant el cap de setmana ja podran tornar a casa. Els Bombers han explicat que tenen "pràcticament" perimetrat l'incendi i que només queda tancar la banda esquerra del cap.

El foc s'ha donat per estabilitzat a les dues de la tarda, i ara caldrà treballar durant dies per donar-lo per controlat. La situació de més calma però, permetrà alleugerir el nombre d'efectius de Bombers a partir d'aquest dimarts.

El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha explicat que el foc ha afectat un perímetre aproximat de 1.700 hectàrees, i ja no es preveu que creixi en més superfície.

Per altra banda, el centenar llarg de veïns desallotjats ja poden tornar a casa i s'ha obert la circulació de totes les carreteres tallades. Tanmateix, el cap de Bombers, David Borrell, ha demanat a la població que no s'apropi a la zona i prudència perquè, a partir d'aquest dimarts, les temperatures tornen a pujar i les condicions tornen a complicar-se.

Pel que fa a les causes de l'incendi, la investigació dels Agents Rurals no ha avançat. Es descarten les causes naturals, però no se sap si el foc va ser intencionat o no.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —