Un 38% de les infermeres ha tingut el coronavirus a Catalunya
Per ACN
Publicat el 16 de juny 2020

Un 38 % dels infermers i de les infermeres han patit la Covid-19 a Catalunya, segons les dades d'una enquesta difosa pel sindicat SATSE. Aquest sondeig també conclou que aquests professionals posen una nota de 3,7 sobre 10 a la gestió per part del Departament de Salut a l'hora de solucionar els problemes durant la crisi sanitària.

També suspenen, amb un tres sobre deu, la quantitat i qualitat del material de protecció que han tingut a disposició, ja que vuit de cada deu vegades han hagut de reutilitzar mascaretes FPP-2 o FPP-3 per atendre els pacients. L'enquesta es va realitzar entre finals de maig i principis de juny a un total de 8.218 infermeres de tot l'Estat.

Segons l'estudi del sindicat, nou de cada deu professionals enquestats ha treballat durant la crisi sanitària, i la mateixa proporció ha tingut contacte amb pacients diagnosticats o sospitosos de coronavirus.

Pel que fa a les proves de detecció de la malaltia, es van fer al 81,6 % dels professionals d'infermeria de Catalunya. Al 61,5 % se'ls ha fet proves PCR, a un 25,1 %, testos ràpids i a un 61,3 %, estudis serològics.

Manca d'informació i d'equipament

D'altra banda, tres de cada deu professionals considera que necessiten més informació i formació sobre el maneig dels equips de protecció, mentre que un 33,4 % declara no haver rebut cap mena d'informació ni formació.

El 65,9 % assegura que ha hagut de reutilitzar mascaretes quirúrgiques, un 64,2 %, bates impermeables i un 34,2 %, vestimentes de protecció d'un sol ús.

Els professionals puntuen amb un 4,9 sobre 10 la implicació del centre sanitari o sociosanitari en el qual treballen durant la crisi, mentre que la nota puja a 5,8 quan se'ls pregunta per la implicació del seu comandament superior.

Per últim, cal destacar també que el 19,3 % de les infermeres ha presentat alguna denúncia, escrit de queixa o similar respecte a les circumstàncies de seguretat en què ha treballat, i la pandèmia ha afectat l'estabilitat del lloc de treball del 26,1 % dels enquestats. El 18,6 % assegura que ha necessitat ajuda psicològica per la sobrecàrrega de feina i per les dures condicions que ha hagut de suportar.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —