mawada eladham
Per Redacció i EFE
Publicat el 28 de juliol 2020

El Tribunal de Delictes Menors del Caire ha condemnat en primera instància a dues reconegudes influencers egípcies i a tres persones més a dos anys de presó i a una multa de 18.730 euros per “incitar el llibertinatge” i “ofendre els valors familiars” amb els vídeos que compartien a l’aplicació TikTok.

El cas, que s’ha batejat com a “Les noies de TikTok” inclou a les dues influencers Haneen Hossam i Mawada Eladhm, de 20 i 22 anys, respectivament; a més de tres homes joves que “administraven els seus comptes”. S’ha condemnat a les cinc persones a idèntiques penes, tot i que la defensa encara pot recórrer la sentència dels nois.

Les dues noies, que resten sota custòdia des de fa quatre mesos, han estat acusades per la Fiscalia de cometre “actes immorals” a través de les xarxes socials. Per la seva banda, elles han declarat que el seu contingut a TikTok “no conté paraules ofensives” ni “roba provocativa” o “missatges sexuals o antireligiosos”.

Mawada Eladhm

Té més de tres milions de seguidors a TikTok i un milió i mig a Instagram. Eladhm pujava vídeos conduint, disfressada de tauró o desitjant un Feliç Ramadà, actes que en principi no semblen “violar la moral pública”. Les autoritats egípcies no van especificar si se l’havia arrestat per algun vídeo en particular.

Haneen Hossam

Amb prop d’un milió i mig de seguidors a TikTok i més de 700.000 a Instagram, Hossam havia dit als seus seguidors que podien fer diners pujant vídeos a les xarxes socials parlant amb desconeguts. Les autoritats van considerar que això "incitava el llibertinatge” i “promovia el tràfic d’humans” entre els seus seguidors menors d’edat.

“Valors i morals públics”

En els últims temps les autoritats egípcies han detingut i sentenciat a penes de presó o àmplies multes a diversos artistes i influencers per “atemptar contra la moral pública”. Entre altres, una ballarina de la dansa del ventre, Sama el Masry, per “cometre actes indecents” o el novel·lista, Ahmed Naje, el 2015, per “publicar contingut sexual obscè”. Això ha generat una onada de crítiques contra el codi penal egipci, el qual només representa, segons la periodista Mona Eltahawy, una societat hipòcrita i misògina. No obstant això, també hi ha hagut una gran quantitat de gent que ha aplaudit els arrests de les joves tiktokers.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —