Boris Johnson
Per EFE
Publicat el 01 de febrer 2022

L'informe elaborat per l'alta funcionària Sue Gray sobre les festes celebrades a la seu del Govern britànic durant la pandèmia assegura que va haver-hi "errades de lideratge i de judici" a Downing Street i afegeix que "no s'hauria d'haver permès que alguns d'aquests esdeveniments tinguessin lloc".

Malgrat recordar que algunes d'aquestes reunions socials estan sent investigades per la policia, l'informe és rotund en afirmar que "hi ha lliçons importants per treure d'aquests esdeveniments que han de ser tractades immediatament al Govern, i això no necessita que acabin les perquisicions policials".

"En el context de la pandèmia, quan el Govern demanava als ciutadans que acceptessin restriccions d'ampli calat a les seves vides, alguns dels comportaments entorn d'aquestes reunions socials són difícils de justificar", assenyala Gray en el document, de dotze pàgines.

I afegeix que "algunes d'aquestes trobades representen un greu fracàs en l'observació no sols dels estàndards que s'esperen dels qui treballen en el nucli del Govern, sinó també dels que s'esperaven llavors de tota la població".

Per a la investigadora, "va haver-hi errades de lideratge i de judici per diferents parts en el Número 10 (de Downing Street, seu de la residència i despatx oficial del primer ministre) i en el Ministeri del Gabinet en diversos moments. No s'hauria d'haver permès que alguns d'aquests esdeveniments tinguessin lloc. I d'altres no s'hauria d'haver permès que es desenvolupessin com ho van fer".

Johnson anuncia canvis

De fet, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat avui davant el Parlament que emprendrà canvis en el funcionament intern del Govern, perquè "demanar perdó no és suficient", després de conèixer l'informe parcial de Gray. 

Johnson ha assegurat que el principal ara és aprendre dels errors comesos amb la celebració de les festes, i ha dit que esmenarà els problemes d'estructures i de rendició de comptes que van fer possible aquestes "errades de lideratge" que critica l'informe de Gray.

"Primer vull demanar perdó per les coses que no vam fer bé, i també per la forma en què aquest assumpte s'ha gestionat (...) Però no és suficient amb demanar perdó. És un moment per a mirar-se al mirall i n'hem d'aprendre", ha assenyalat el primer ministre a la Cambra dels Comuns (cambra baixa).

Després d'afirmar que "accepta les troballes de l'informe de Gray", Johnson ha dit que no s'esperarà al final de la investigació policial i que farà canvis en les "estructures fragmentades i complicades" de Downing Street i del Ministeri del Gabinet (equivalent al de Presidència).

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —