L'Ingrés Mínim Vital només arriba a un 1% dels demandants
Per Redacció
Publicat el 19 d’agost 2020

L'Ingrés Mínim Vital (IMV) és una de les mesures que el govern de coalició va impulsar per tal de fer front a l'impacte econòmic que milions de persones estan patint arran de la pandèmia del coronavirus. Quan es va aprovar el passat 29 de maig, l'executiu calculava que aquest ajut beneficiaria a 2,3 milions de persones, però actualment només el perceben un 1% dels qui el sol·liciten.

Fins al moment, de les 510.000 peticions que s'han fet, només se n'ha aprovat 3.966, a part de les 74.100 que es van donar d'ofici el 26 de juny, segons informa el Ministeri d'Inclusió, Migracions i Serveis Socials arran d'una petició d'informació de l'Associació Víctimes de l'Atur.

Es calcula que més de la meitat de les demandes no seran acceptades perquè l'Administració té en compte els ingressos de l'any anterior, quan una gran part dels aplicants s'han quedat sense recursos arran de la pandèmia.

A més, des de fa setmanes no hi ha noves cites prèvies, per la qual cosa només pot fer-se la tramitació telemàticament, de manera que la majoria dels sol·licitants, que no tenen per a pagar una connexió a internet ni coneixements per a presentar-la, tenen encara més complicacions a l'hora de percebre'l.

Actualment, el tràmit de l'IMV està paralitzant altres prestacions fins que es demostri si són o no compatibles i se suma a altres retards, com els dels ERTE. És per això que algunes entitats com ara la Plataforma per la Defensa de l'Ingrés Mínim Vital ja han engegat campanyes per reclamar l'agilització dels processos burocràtics de la Seguretat Social. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —