Torra, inhabilitat.
Per Redacció
Publicat el 29 de setembre 2020

La destitució del que fins ara era el President de Catalunya, Quim Torra, ha estat una decisió que no ha passat per alt a la premsa internacional i, en qüestió d'hores ha fet la volta al món. Amb titulars objectius, el New York Times o The Guardian, anunciaven la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: “El Tribunal Espanyol manté la prohibició del líder català” i “Es prohibeix exercir el seu càrrec al president de Catalunya”, respectivament. 

També se n’ha fet menció al Washington Post i els canadencs The Globe and Mail i The National Post, així com a l’Argentina, el diari Clarín o a Xile, a El Mercurio, en què reafirmen: “El Tribunal Suprem espanyol ratifica la inhabilitació del dirigent català Quim Torra”.

A més a més, han afirmat que aquesta decisió ha posat la independència de Catalunya “un altre cop a l’agenda política nacional”. Fet que el diari alemany Süddeutsche Zeitung ha titllat de “preocupant” per als observadors pel fet que pugui generar “una nova escalada del conflicte català”.

En aquesta línia, el New York Times ha assegurat que el cas de Torra no és un cas aïllat, sinó que “forma part d’una llarga sèrie d’enfrontaments entre el govern central i el poder judicial contra els líders catalans que recolzen la independència”. “Els polítics han fracassat durant anys per resoldre el bloqueig secessionista, i s’han deixat gestionar cada vegada més pels jutges, mentre es continua dividint la societat catalana pel mig”, han sentenciat.

El portuguès Publico ha fet al·lusió als seus predecessors i recordant, tal com ha afirmat també El País, que aquest es tracta del primer cas d’inhabilitació d’un president català durant el seu mandat. “El Tribunal Suprem ja havia inhabilitat a un antic dirigent de la Generalitat, a Artur Mas, per organitzar la consulta d’independència el 2014; però quan es va prendre la decisió, ell ja no estava al poder”. També han explicat que, tal com els havia afirmat el president a una entrevista del mes de febrer, tenia intenció de convocar eleccions “tan aviat com s’aprovessin els pressupostos”.

A més a més, ha fet un recull sobre les opinions que s’han generat dins la política espanyola. D’una banda, el líder de l’oposició, Pablo Casado, que ha defensat a Twitter que la destitució de Torra ha estat gràcies a “la denúncia dels observadors a la Junta Electoral”; mentre que, d’altra banda, Unidas Podemos ha titllat la sentència “d’injusta”, provinent d’un poder judicial “segrestat per la dreta”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —