Baròmetre barcelona
Per ACN
Publicat el 27 de desembre 2021

La inseguretat segueix com a principal problema que detecten els barcelonins, segons recull l'últim Baròmetre de Barcelona, presentat aquest dilluns. De fet, guanya pes com a primera preocupació, ja que en el darrer baròmetre representava el principal problema per al 14% i ara ho és per al 20,8%. Com a segona preocupació de la ciutadania hi ha la neteja, que representa l'11,8% de respostes, i la gestió política, que era el segon problema al baròmetre passat, cau a la quarta posició amb el 5,6%. Així, hi ha per davant l'accés a l'habitatge, que és el principal problema per al 6,5 d'enquestats. L'atur obté el 5,5% de respostes i se situa en cinquena posició.

Els resultats d'aquest baròmetre surten de 802 entrevistes a majors d'edat residents i empadronats a Barcelona. Les enquestes es van fer just abans del pont de la Puríssima, entre el 22 de novembre i l'1 de desembre, i reflecteix, segons el regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí, el "pessimisme" provocat per la sisena onada de Covid-19. Tot i això, el coronavirus és el primer problema de la ciutat per a l'1,5% d'enquestats.

El baròmetre també recull una gran preocupació ciutadana pel canvi climàtic, amb el 41,8% d'enquestats que diuen estar molt preocupats i el 43%, bastant preocupats. No obstant això, els preocupats per la crisi climàtica no arriben al 89% que sumaven al darrer baròmetre.

Per combatre aquest fenomen, la majoria de barcelonins estan a favor de prendre mesures que incentivin la mobilitat sostenible i de reducció del transport contaminant. Així, el 57,4% aprova fer més carrils bici, el 76% vol deixar més espai per als vianants i el 95% demana que es fomenti el transport públic, en percentatges similars a dades del 2020. Preguntats sobre la reducció del trànsit de vehicles privats motoritzats, el 74% diu estar-hi a favor.

Les mesures que està prenent el consistori en aquest sentit són adequades per al 57,4% d'enquestats, davant del 37,2% que no les considera adequades, però el 47% alerta que són mesures adequades però insuficients. El 9,7% veu excessives les polítiques de l'Ajuntament en aquest àmbit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —