Mar blau mentre el sol marxa
Per Redacció
Publicat el 17 d’agost 2020

No descansa la mar,
no calla, no dorm,
tampoc balla.
Aquietada sobre el cos
apoderat de les ones
minúscules, gelades i inacabables.
Els minerals sedueixen l’insomni
i les hores cavalquen
sobre el llom de les paraules
absorbides, inquietes, presoneres.

 Insomni dolç de Martina Escoda.

 

 

"Insomni dolç és un poema inèdit. Un cant sobre l'insomni, el mar i les paraules que s'entreteixeixen i conformen un univers que barreja la inquietud amb la dolçor, un captiveri que sedueix i engavanya", expressa la poeta.

Darrere d'aquests mots que ens evoquen imatges estivals i marineres, hi trobem Martina Escoda. Filòloga, professor i autora de llibres infantils de poemes, contes, guions i també d’articles sobre literatura infantil i maternitat.

Des de fa deu anys, Escoda, és promotora de lectura i realitza  projectes que fomenten la poesia, els recitals, tallers i espectacles per infants i adults, com el Premi de Poesia Escolar Pissiganya.cat. 

Paral·lelament, el joc necessari amb la poesia s’estén en llibres de poemes (com En vermell), poesia escènica (Blanca) i espectacles poeticomusicals (per exemple, Mans estranyes).

Per ella, la poesia és indissociable de la seva manera d'entendre el món: "Busco la boca de les paraules, el llenguatge erm sota el silenci i cada poema esdevé un ésser viu, que batega i estima l’instant fràgil de la vida. També l’esborro, l’amago, li canvio els sons i experimento amb la veu que té.”

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —