Localitza sobre el mapa 60 relats de viatges escrits per dones de diferents segles
Per ACN
Publicat el 28 d’abril 2021

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) obrirà demà l’exposició virtual El món amb ulls de dona. Relats de viatges escrits per aventureres, científiques i exploradores, que posa sobre el mapa seixanta relats de viatges escrits per dones de diferents segles, amb la seva manera de contemplar i explicar el món. Els llibres que s’hi mostren formen part d’un dels fons de la Cartoteca de l’ICGC: la biblioteca especialitzada en viatges Isidre Carné, professor i viatger sabadellenc que ha donat més de 1.800 llibres de viatges. La mostra es completa amb altres llibres del fons general de la Cartoteca.

El mapa, en una primera visió de conjunt, mostra com les dones han trepitjat el territori i han deixat testimoni dels seus viatges. En aquesta exposició de petit format es troben geolocalitzats els viatges d’Egèria, considerada pionera dels rodamons i peregrina a Terra Santa del segle IV; de dones cultes de l’alta societat del segle XIX, que van viatjar per Àsia i Àfrica; de l’extraordinària Aurora Bertrana, que ens transporta de la Polinèsia al Marroc; de científiques que traspassaren les fronteres d’Àfrica i de l’Antàrtida o d’alpinistes i periodistes que van explorar el món i van deixar la seva empremta.

No es tracta d’una selecció exhaustiva, sinó d’un exercici per visualitzar l’amplitud d’horitzons de les dones viatgeres: des de les que descriuen l’entorn més proper fins als territoris més llunyans. Aquesta mostra és un tast del món vist i relatat per les dones. L’objectiu de la mostra és animar els lectors a recórrer el món a través de la literatura i també reivindicar-ne l’aportació de les dones.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —