Manifestació contra els abusos a l'IT
Per ACN
Publicat el 10 de juny 2021

L'Institut del Teatre s'ha mostrat sorprès amb la posició del Síndic de Greuges i ha defensat que ja treballa en la línia de les recomanacions que ha fet aquest dijous. El Síndic ha reclamat a l'Institut del Teatre que faci una investigació "exhaustiva" dels presumptes casos d'assetjament i abús denunciats.

Segons fonts del centre, la majoria de recomanacions del Síndic ja les va portar a terme la Comissió d'Investigació quan els van lliurar l'informe. En aquest context, l'Institut del Teatre ha demanat "una reunió urgent" amb el Síndic, Rafel Ribó, per exposar-li les accions que estan duent a terme. "Abans de la roda de premsa ningú ens ha preguntat si estàvem aplicant les recomanacions", han assenyalat.

El Síndic de Greuges ha reclamat a l'Institut del Teatre que faci una investigació "exhaustiva" dels presumptes casos d'assetjament i abús denunciats. "És molt més ampli del que s'ha presentat fins ara", ha dit en la presentació de la resolució de l'actuació d'ofici que va obrir. El Síndic ha dit que havia detectat "mancances" en l'actuació de l'Institut, ja que no es va intervenir tot i el risc "real" per a les víctimes.

De les primeres investigacions conclou que és evident que hi van haver "situacions d'abús de superioritat, assetjament sexual i fins i tot abús sexual" d'alguns docents. Ha afegit que la investigació no es pot centrar només en els casos públics o denunciats sinó que s'ha d'anar al passat i reparar a totes les possibles víctimes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —