L’Institut del Teatre porta a la Fiscalia els expedients de dotze exdocents denunciats
Per ACN
Publicat el 21 de febrer 2022

L’Institut del Teatre ha posat en mans de la Fiscalia Provincial de Barcelona els expedients oberts a dotze exdocents arrel d'una sèrie d'instàncies presentades per alumnes i exalumnes entre febrer i desembre del 2021 per presumptes casos d'abús de poder i assetjament sexual. La decisió s'ha pres tenint en compte que des del centre no es poden investigar els fets, aplicar mesures cautelars ni obrir expedients sancionadors perquè els professors denunciats ja estan jubilats.

Algunes d'aquestes instàncies han arribat després que el diari Ara publiqués fa un any un article on es relataven les experiències traumàtiques i de presumptes abusos d'alguns professors a diversos alumnes i ex-alumnes. La majoria dels fets denunciats fan al·lusió a situacions ocorregudes fa més de 25 anys, tot i que també hi ha hagut denúncies recents. Des de l'IT, han obert el procés per "determinar si en els comportaments dels docents jubilats hi ha indicis d’assetjament sexual, conductes abusives o abús de poder".

Un abans i un després

D'altra banda, l'Institut del Teatre ha promogut una revisió del Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere, del 2018, "amb l’objectiu d’actualitzar-lo i ampliar el seu àmbit d’actuació".

En el curs 2021-2022 s'han continuat oferint sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder al professorat. Es tracta de sessions periòdiques que la institució ha instaurat com una línia formativa permanent per garantir la sensibilització i conscienciació sobre aquests temes. 

Aquestes i altres iniciatives estan encaminades a "evitar que a l’Institut del Teatre es repeteixi en el futur qualsevol tipus d’assetjament o abús de poder", explica la institució.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —