"La meva memòria em juga males passades de tant en tant"
Publicat el 29 d’agost 2020

Al Si pogués parlar d’avui rebem la visita d’Internet Explorer, ídol entre els navegadors durant molts anys i que, després de tant de temps regnant a la xarxa, es retira d’Internet. Deixa el seu llegat als seus fills, Chrome i Safari, navegadors en expansió durant els últims anys.

Últimament a la xarxa es diu que perdrem el pare d’Internet...

Sí, són certs els rumors: deixo Internet. Però encara queda un any per a que deixi de passar-me de tant en tant per aquí. A l’agost del 2021, oficialment em jubilo, i desapareixeré d’aquest espai on he regnat tants anys. Últimament sí que és cert que els meus fills han tingut més èxit que jo, però sóc el primer, l’amo, el cap.

Com van ser els inicis?

Tot va començar al 1995 de la mà de Microsoft. Ser el pioner dels navegadors a Internet va ser bufar i fer ampolles. Tothom treballava amb mi, tothom estava encantat amb la meva feina, i jo encantat de ser el seu servidor. No tenia cap detractor, perquè tothom confiava amb mi, era el rei d’Internet. Quan vaig començar a tenir fills i a deixar-los aprendre el meu ofici, ja vaig veure que poc tardarien en igualar els meus serveis. Però s’ha de tenir en compte que jugaven amb avantatge perquè jo els havia proporcionat les bases. Chrome i Safari no començaven de zero com jo, els vaig instruir i ara em superen. Però el que a mi em va costar molts anys aconseguir, ells ho han viscut amb poc temps. S’ha de valorar el meu esforç inicial. 

Què pots dir de les crítiques que has rebut com a cap?

Tots aquests anys treballant no han estat gens fàcils, la competència dels meus fills, que pujaven forts, han estat claus per prendre la decisió de jubilar-me. Si bé és cert que portava un temps de declivi, he estat de servei per moltes generacions, que ara m’ho paguen deixant-me de fer servir. Les suggerències que més vam rebre quan jo ja m’estava fent gran van ser que el navegador anava lent. Com vols que vagi igual de ràpid que als anys 90? Els internautes no poden entendre que tothom es fa vell i les articulacions ja no són el que eren... També em van arribar a criticar que utilitzar dades compromeses amb mi era un error perquè no els oferia suficient privacitat. Un altre cop tornem amb els problemes de l’edat: l’amnèsia. No recordo ja el que dic i el que deixo de dir, i potser de vegades em passo de la ratlla, però, no és fàcil ser el rei durant tants d’anys tenint una competència hermètica... 

Logotip d'Internet Explorer que mai s'arriba a carregar, per la lentitud del navegador - Twitter

I ara qui es quedarà amb Internet?

Els meus fills Chrome i Safari han après molt bé del seu pare, i han aconseguit adaptar-se a les noves generacions. També se’ls ha de donar espai per créixer i per desenvolupar-se, ja que tenen molt a oferir i segur que ho fan millor que jo, per molt que em costi dir-ho. També és cert que tenir al darrere un nom com el meu és difícil i competir amb la reputació que jo vaig tenir durant molts anys és complicat. Però de ben segur que, amb l’educació que han rebut a casa, els valors que els he inculcat des de ben petits i la seva personalitat arribaran molt lluny.

Hi ha rumors que diuen que te n’assabentes molt tard dels esdeveniments...

Em sembla una falta de respecte que la gent sigui tan xafardera i vulgui deixar malament a les persones grans. No fa falta ser molt intel·ligent per saber que, tecnològicament parlant, la obsolescència és quelcom real; i que la memòria em juga males passades de tant en tant. És injust el bullying que rebo per part dels internautes més joves, perquè amb tot això de Twitter... N’estic fart. Confonc dates i potser això té a veure amb la meva amnèsia, però ja estic en tractament.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —