EFE
Per EFE
Publicat el 28 de març 2021

Un projecte europeu ha començat a investigar la manera en la qual els robots poden descendir pels tubs de lava o coves que es formen en la Lluna, una iniciativa liderada pel Centre Alemany de Recerca d'Intel·ligència Artificial (DFKI).

El projecte, que rep el nom de CoRob-X, se centra en estudiar un espai de la Lluna, els denominats tubs de lava, que són de gran interès científic quan es tracta de trobar àrees adequades per a missions a llarg termini en les quals es puguin localitzar aigua, protecció o temperatures estables per a l'ésser humà.

Investigació a l'Estat espanyol

La Universitat de Màlaga, a través del Laboratori de Robòtica Espacial del Departament d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica, participa al costat d'altres institucions com l'espanyola GMV Aerospace and Defence. També treballen en aquest projecte el Laboratoire Atmostphères, Milieux Observations Spatiales (LATMOS) i Magellium SAS (França), així com el Sintef AS (Noruega) i Airbus Defence and Space GmbH (Alemanya).

El treball de la Universitat de Màlaga se centra en l'autonomia dels vehicles, és a dir, a planificar el recorregut que realitza el robot autònom fins a arribar al lloc en el qual comença a descendir el tub de lava i evitar que es trobi obstacles en el seu camí o bé que sigui capaç d'esquivar-los, segons ha assegurat la institució acadèmica en un comunicat.

Per al projecte CoRob-X, finançat amb tres milions d'euros per la Unió Europea, es realitzarà una missió anàloga a terra, a les illes Canàries, en la qual els equips inspeccionaran conjuntament un tub de lava emprant noves tecnologies de la recerca aeroespacial europea.

La prova de camp està programada per a principis de 2023 i, fins llavors, la tasca és definir els detalls i requisits de la missió, implementar les tecnologies en els sistemes i considerar possibles qüestions de seguretat i protecció.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —