Investiguen un professor i entrenador de la Salle Bonanova per presumptes abusos sexuals a dos alumnes
Per ACN i Redacció
Publicat el 25 de novembre 2020

Un professor i entrenador de futbol de la Salle Bonanova està essent investigat per presumptes abusos sexuals a dos alumnes, segons ha avançat El Periodico i han confirmat a l'ACN fonts dels Mossos d'Esquadra. En concret, els dos exalumnes han denunciat que els abusos s'haurien produït quan tenien setze anys a Barcelona i a Sant Cugat del Vallès. Els presumptes abusos a la Salle Bonanova de Barcelona haurien tingut lloc entre el 2010 i el 2012, mentre que els de Sant Cugat haurien estat entre el 2004 i el 2005 al col·legi Viaro Global School. Aquests últims ja haurien prescrit. La investigació la tutela el jutjat d'instrucció número sis de Barcelona. 

El rotatiu barceloní explica que una de les víctimes va denunciar els fets el 8 d'octubre del 2020, però es remunten al 2010, quan el presumpte abusador era el seu professor de primària i, a més, l'entrenava el Club Esportiu Bonanova de futbol. Els abusos s'haurien perllongat dos anys, fins al 2012.

El 25 d'octubre del 2020 es va presentar la segona denúncia, en aquest cas en una comissaria dels Mossos de Sant Cugat del Vallès. La segona víctima va relatar també un període de dos anys de presumptes abusos, en aquest cas entre el 2004 i el 2005.

En un comunicat intern al qual ha tingut accés l'ACN, la Salle Bonanova ha informat als pares aquest dimarts que el 13 de novembre va rebre un requeriment judicial per una possible agressió sexual comesa fa deu anys per un dels treballadors en actiu de la plantilla. El text indica que el professor havia agafat la baixa dos dies abans i que la intenció és mantenir-lo apartat mentre duri la instrucció judicial. També s'informa que el col·legi s'ha personat a la causa per tenir accés a tota la informació i poder-la traslladar a les famílies.

Al comunicat també es detalla que "des del primer moment" l'escola ha col·laborat amb tot el que se li ha demanat des del jutjat i la policia "per tal d'esclarir els fets". La institució remarca tant la col·laboració amb la Justícia com el respecte a la presumpció d'innocència.

Finalment indica que l'equip psicopedagògic, juntament amb els psicòlegs de la Salle Bonanova, treballen en un pla d'acompanyament per a alumnes, famílies, professorat i personal de l'escola que serà posat en coneixement de les famílies un cop estigui enllestit.

Bústia per recollir denúncies

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha obert una bústia per recollir denúncies d'agressions masclistes i LGTB-fòbiques que hagin patit les estudiants als centres educatius i aules. El SEPC ha posat en marxa aquesta eina "per tal d'alçar la veu". "No és un cas aïllat que, any rere any, les estudiants alcem la veu contra professors que han quedat impunes tot i saber-se que porten anys cometent agressions, n'estem fartes!", ha afirmat el sindicat. La bústia vol ser un "espai dins l'anonimat" per denunciar aquestes agressions, "per tal d'activar la sororitat feminista i oferir eines sindicals i d'acompanyament "per tal d'eradicar el masclisme de les aules".

Allau de denúncies

Cada vegada són més les estudiants que alcen la veu per denunciar abusos als centres educatius catalans. El moviment nascut a Instagram per part dels instituts INS Castellar, Escola Industrial de Sabadell, l'Institut de Moià i l'INS Pau Vila de Sabadell n'és un exemple. Perfils on les alumnes envien les seves experiències i es publiquen de forma anònima, ja sigui assenyalant un professor en concret o denunciant actituds masclistes generalitzades per part del professorat.

En aquesta línia, ERC va presentar una moció al Parlament per tal de modificar la llei i que un presumpte agressor no pugui tornar a les aules amb una causa oberta sense sentència. Així doncs, aquesta realitat cada vegada és cada vegada més visibilitzada i serveix d'altaveu perquè qualsevol víctima senti que pot fer públic el seu cas sense por a les represàlies.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —