La població Índia està practicant la disciplina per enfortir el sistema immunològic contra el coronavirus
Per EFE i Redacció
Publicat el 24 de juny 2020

Enmig de les mesures de confinament que mantenen aïllat mig món, l'Índia ha promocionat com mai abans la disciplina mil·lenària del ioga, subratllant-ne els beneficis físics i espirituals. El primer ministre indi, Narendra Modi, s'ha destacat sempre d'altres líders polítics amb l'ajuda del ioga durant "aquests temps difícils" de la pandèmia.

Modi, un fervent iogui, ha impulsat aquesta pràctica des que el 2014 va arribar al poder a l'Índia, un país de 1.300 milions d'habitants que està a punt de complir tres mesos de confinament, encara que s'hagin relaxat una mica les mesures durant les últimes setmanes.

"El món s'està adonant de la necessitat del ioga, fins i tot més ara amb la pandèmia del coronavirus. Si el nostre sistema immunitari és fort, ajuda a la lluita contra la malaltia. Hi ha pràctiques del ioga que augmenten la nostra immunitat i milloren el metabolisme", va afirmar Modi la setmana passada en un vídeo amb motiu del Dia Internacional del Ioga.

Des que el 2014 l'ONU va decretar el 21 de juny com el dia internacional d'aquesta pràctica, milers de persones aprofitaven la jornada per mostrar la passió pel ioga en esdeveniments multitudinaris, una imatge que l'obligada distància social ha substituït aquest any per reduïdes trobades virtuals. La temàtica del dia aquest any ha estat "Ioga per a la salut, ioga a casa" (Yoga for Health, Yoga at Home).

Així, nombroses persones, personalitats i institucions de tot el món han compartit a les xarxes socials imatges fent ioga. Aquest és el cas del president indi, Ram Nath Kovind, el qual va compartir a Twitter diverses fotografies d'ell practicant una disciplina que va descriure com "el gran regal de l'Índia al món".

També personalitats del món de l'esport es van sumar a la iniciativa virtual, com el famós jugador de criquet Harbhajan Singh, el qual va publicar una foto amb el missatge "El ioga és vida", o els actors de la poderosa i influent indústria de cinema, Bollywood, Debina Bonnerjee i Rajneesh Duggal, entre d'altres, els quals van compartir fotos fent ioga a les xarxes socials.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy #internationalyogaday

A post shared by Debina Bonnerjee (@debinabon) on


Es tracta d'una nova joventut per a una disciplina oriental mil·lenària que té origen en els antics vedes (paraula que significa saviesa), les escriptures hindús que daten del 1.500 abans de Crist i formen la base de la religió hindú.

Des d'estrelles de Bollywood a importants esportistes o el mateix Modi, la crida a la població per practicar ioga durant el confinament va ser unànime, la qual sembla que s'ha escoltat. Canals de televisió especialitzats, vídeos amb el #InternationalYogaDay a les xarxes socials o classes virtuals han guiat la nació per submergir-se al món dels àssanes.

Escut protector

Bindiya Sabharwal, una instructora de ioga, explica a EFE que "el ioga és molt més que una activitat física, és una sortida de l'estat de la por, la incertesa i l'agressivitat", i que considera la situació actual com un renaixement per a aquesta "forma de vida". "Estem vivint un moment molt interessant per al ioga que és bonic, perquè és molt experimental, és una cosa que has de viure-la, i encara que crec que la gent ho pressentia, mai va haver-hi tant de temps com ara", va continuar.

A les seves classes virtuals, Sabharwal ha vist una nova manera d'arribar amb aquesta pràctica a més gent durant el confinament, un moment en què el ioga compleix una tasca "molt important". "El ioga ens permet abandonar l'estat de dolor, perquè si la teva ment pateix, el cos continuarà tornant al dolor", remarca.

Ioga contra el coronavirus

Sense una cura coneguda per a la Covid-19, els hindús, especialment l'ala més conservadora, han fet del ioga i de la medicina tradicional índia, l'aiurveda, la millor arma per combatre la pandèmia.

"La Covid-19 ataca el nostre sistema respiratori. El pranayama, un exercici de respiració del ioga ens ajuda a enfortir el sistema respiratori", va exemplificar Modi, el qual va crear el Ministeri AYUSH (aiurveda, ioga i altres medicines tradicionals), per convertir en política pública la promoció del ioga i l'aiurveda.

Entre les recomanacions per enfortir el sistema immunològic van destacar beure aigua temperada, practicar ioga almenys 30 minuts diaris, cuinar all, coriandre o comí, o beure te amb herbes aromàtiques com el sagrat tulsi (alfàbrega).

La difusió d'aquestes recomanacions del govern indi va generar crítiques de grups científics que van qüestionar l'efectivitat provada d'aquests tractaments per a una malaltia que llavors era una incògnita i tot just començava a ser estudiada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —