Bombardeig
Per EFE
Publicat el 15 de maig 2021

Israel ha enderrocat una torre de 14 plantes a la ciutat de Gaza, seu de l'agència de notícies nord-americana AP, la cadena de notícies Al Jazeera i altres mitjans internacionals.

Els ocupants han rebut una ordre de desallotjament abans de l'atac. Es tracta de la cinquena alta torre que l'aviació israeliana bombardeja en l'actual escalada bèl·lica amb les milícies palestines a Gaza.

L'esfondrament de la torre Al Jalaa ha estat captat en directe per múltiples cadenes de televisió internacionals, fins i tot aquelles que fins avui transmetien des d'allí.

Segons l'Exèrcit israelià, l'edifici "contenia actius militars pertanyents a la intel·ligència militar" del moviment islamista Hamàs. Un portaveu militar israelià ha afegit que el moviment islamista va triar aquest edific per acollir els seus actius precisament a causa de la presència de mitjans de comunicació, que ha dit són "utilitzats com a escuts humans" del grup.

Més de cent morts, 40 d'ells nens

 Aquest incident ha tingut lloc poc després que les milícies palestines de Gaza llancessin una ràfega de coets cap a Tel Aviv, la majoria dels quals han estat interceptats. Tanmateix, un d'ells ha impactat en la pròxima Ramat Gan, on un home de 55 anys ha mort i 13 persones han estat ferides.

Aquests atacs són tan sols dos dels múltiples que s'han registrat aquest dissabte, incloent nombrosos trets de coets cap a les comunitats israelianes colindants a Gaza; i diversos bombardejos israelians sobre el que s'ha descrit com a objectius militars d'Hamàs.

Aquests episodis han elevat a almenys 140 la quantitat de palestins morts a Gaza des del començament d'aquesta escalada bèl·lica dilluns, incloent 40 nens, i que se sumen als 1.000 ferits registrats fins ara.

A Israel, d'altra banda, són 10 les víctimes fatals, vuit d'elles per impacte de coets i dos que han mort per caigudes mentre corrien a protegir-se en refugis antiaeris. La xifra de ferits a Israel fins al moment superava avui els 250.

Tot això té lloc mentre el sotssecretari adjunt per a Assumptes Palestins i Israelians del Departament d'Estat dels EUA, Hady Amr, es troba a la regió per intentar mediar entre les parts. Ho fa després de la visita aquesta setmana de delegacions egípcies, que no van aconseguir gestionar un alto el foc durant les seves reunions tant a Gaza com a Tel Aviv.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —