Trump anuncia que Israel i els EAU establiran llaços diplomàtics
Per EFE
Publicat el 13 d’agost 2020

El president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat que Israel i els Emirats Àrabs Units (EAU) acordaran establir vincles diplomàtics, un pacte pel qual les autoritats israelianes paralitzaran la seva annexió amb el territori palestí ocupat.

Amb aquest acord, els EAU es converteixen en el tercer país àrab que estableix relacions diplomàtiques plenes amb Israel, després d’Egipte i Jordània, i també la primera nació del Golf Pèrsic en fer-ho.

Trump s'ha referit a l'acord com un "gran assoliment entre dos amics" i Benjamin Netanyahu, primer ministre d'Israel, ha respost a Twitter que es tractava d'un "dia històric". 

L'anunci, publicat també a Twitter per Donald Trump explica que juntament amb Netanyahu i amb  el xeic Mohamed bin Zayed, príncep hereu d'Abu Dabi, han acordat "la completa normalització de les relacions entre Israel i els Unió dels Emirats Àrabs". 

Com a part de l'acord, anuncia que "Israel suspendrà declarar la sobirania sobre les àrees marcades en la Visió per la Pau del president i enfocarà els seus esforços a expandir els llaços amb altres països en el món àrab i islàmic". La Visió de Pau és el pla presentat per l'Administració de Trump, elaborat pel seu gendre i assessor, Jared Kushner, que dóna llum verda a Israel perquè s'annexioni parts de Cisjordània.

En el comunicat també s'ha avançat la signatura de nous acords entre ambdós països en matèria d'inversions, turisme, vols directes, seguretat, telecomunicacions, tecnologia, energia, atenció sanitària, cultura i medi ambient." i també que Israel i els EAU "expandiran immediatament i acceleraran la cooperació respecte al tractament i el desenvolupament d'una vacuna contra el coronavirus". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —