Gaza
Per EFE
Publicat el 25 d’agost 2020

L'exèrcit israelià ha bombardejat aquesta matinada el que afirma són objectius militars del moviment islamista Hamàs a Gaza, en resposta al llançament, durant el dia d'ahir, de globus incendiaris i carregats amb explosius, prolongant així la tensió a la frontera que porta ja més de tres setmanes.

L'atac israelià va ser dut a terme per tancs i aeronaus de combat i, segons l'exèrcit, va tenir com a objectiu "llocs militars i infraestructura subterrània d'Hamàs", que governa de facto en l'enclavament i a qui Israel responsabilitza de totes les hostilitats contra el seu territori que emanin des d'allí. Aquest bombardeig de represàlia, el segon consecutiu i el tretzè en 14 dies, va arribar després que els globus incendiaris llançats ahir causessin, segons mitjans locals, 36 incendis en les comunitats israelianes confrontandes a la franja.

Palestins alliberen globus amb explosius el 12 d'agost. Foto: EFE/MOHAMMED SABER

Després d'un cap de setmana marcat a més pel llançament de coets des de Gaza, en els últims dos dies no s'han registrat trets, ni intents de trets de projectils cap a Israel. A banda de bombardejos de represàlia, també ha respost amb l'enduriment del bloqueig que regeix en l'enclavament, incloent el tancament de la zona de pesca i fortes restriccions a l'entrada de productes.

Aquest repunt de la tensió, que va començar a principis de mes amb el llançament de globus des de Gaza i que Hamàs hauria permès com a mesura de pressió perquè Israel alleugi les condicions del bloqueig, no ha causat encara ferits greus ni víctimes fatals. Però sí ha ocasionat danys en les infraestructures, incloent residències familiars de tots dos costats de la frontera.

Un bomber israelià apaga un foc prop de la frontera amb la Franja de Gaza. Foto: EFE/ABIR SULTAN

El bombardeig d'aquesta matinada coincideix, d'altra banda, amb un confinament total a la franja imposat anit per Hamàs, després de la detecció dels primers contagis locals de coronavirus. Han posat a Gaza en alerta, ja que el seu precari sistema sanitari i l'amuntegament en què viuen els seus habitants la converteixen en un focus particularment vulnerable en cas d'un brot massiu de la malaltia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —