El desconfinament avança a Europa: Itàlia reobre esglésies, bars i perruqueries
Per EFE
Publicat el 18 de maig 2020

Itàlia ha entrat avui en la segona fase del desconfinament amb la reobertura de la major part d'establiments del país. A partir d'aquesta setmana, els bars i restaurants, les perruqueries, les biblioteques, els museus i els comerços tornen a estar oberts al públic. A més, també s'han autoritzat la celebració de misses a les esglésies italianes i també del Vaticà.

Segons les dades que ha publicat la Confederació General Italiana d'Empreses, Activitats Professionals i Trabajo Autónomo (Confcommercio), el 70% de negocis italians han aixecat avui la persiana per primer cop en dos mesos. Les empreses que no han decidit obrir, que suposen un terç del total del país, són principalment comerços de roba, calçat i immobiliari.


Així estava la galeria Vittoria Emanuelle II de Milà en el primer dia de fase 2 a Itàlia. Font: EFE

El culte, permès amb mesures de seguretat
Les esglésies d'Itàlia i del Vaticà han reprès avui les misses públiques. La Basílica de Sant Pere, tancada al públic des del 10 de març, ha tornat a obrir les seves portes, prenent les màximes mesures per evitar els contagis. Totes les persones que han accedit a la Basílica han passat per un control de temperatura i, en cas de no tenir febre, han pogut presenciar la missa que ha celebrat el Papa Francesc en commemoració al centenari de naixement de Sant Joan Pau II.

Pel que fa a les mesures de seguretat que s'han de prendre en els llocs de culte, el Govern italià obliga els ciutadans a utilitzar màscares de protecció i guants, a més de mantenir el distanciament social. Per la seva banda, els sacerdots han d'utilitzar guants per oferir el pa sacramental i no poden tenir contacte amb les altres persones. A més, el recipient d'aigua beneïda que es troba a l'entrada de l'església ha d'estar buit.

Conte avisa que els propers mesos seran "molt durs"
El Primer Ministre d'Itàlia, Guiseppe Conte, ha qualificat la reobertura de la majoria d'establiments del país com un "primer pas" després de dos mesos i mig de bloqueig per la pandèmia. No obstant això, Conte ha avisat que els propers mesos seran "molt durs i complexos". A més, també ha fet una crida a la ciutadania per tal que mantinguin un comportament social adequat a la nova quotidianitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —