- podcasts -
Per Jordi Torrent Fradera
Publicat el 16 d’octubre 2023

Aquestes últimes setmanes han estat un malson pels ciutadans de París. Com han arribat les xinxes domèstiques al transport públic de la capital francesa? Desencadenarà això una plaga de dimensions europees o mundials? Aquest paràsit que semblava tan llunyà a nosaltres pot acabar esdevenint una cosa amb la qual haurem d'aprendre a conviure d'ara endavant. Per això més val estar-ne informats i saber com fer front a aquest paràsit.

Sabies que les xinxes poden atacar a la seva víctima tant de dia com de nit? O que resideixen tant en espais nets com en espais més bruts? Com hem d'actuar si ens trobem amb exemplars vius a casa nostra, a un hotel o al transport públic? Jacinto Díez, cap de comunicació de l'empresa Rentokil Initial Espanya, ens dona el seu punt de vista professional i ens explica com podem combatre aquesta plaga. Per saber-ne més, escolta l'entrevista que us deixem a continuació:

Quan vas a un hotel, es recomana no deixar la maleta directament a sobre del llit ni dins de l’armari. És millor deixar-la al lavabo per evitar el contacte de l’equipatge amb possibles plagues de xinxes.

Revisar prèviament els matalassos on dormiràs. Cerca exemplars vius de xinxes o un possible rastre vermell o marró, fruit de les picades o els excrements del paràsit.

En tornar d’un viatge, és recomanable deixar la maleta en una terrassa o fora de la llar per tal d’evitar la inserció d’una possible plaga a dins de l’habitatge.

Revisar la maleta exteriorment (les costures o les cremalleres) un cop ets a casa també pot ser una peça clau per protegir-se.

Rentar la roba a seixanta graus centígrads per desfer-se de possibles paràsits adherits.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —