El president ultradretà del Brasil dona positiu després de mesos trivialitzant la pandèmia
Per EFE i Redacció
Publicat el 08 de juliol 2020

Jair Bolsonaro, president del Brasil, ha anunciat que té coronavirus i que s'està tractant amb cloroquina, un medicament d'eficàcia dubtosa que s'ha posat en qüestió durant les últimes setmanes perquè pot causar problemes cardíacs i, fins i tot, la mort. La notícia arriba després que el president d'ultradreta hagi estat trivialitzant la pandèmia, fent mofa de la situació i ignorant el creixement exponencial de casos al Brasil, el qual actualment compta amb més d'1,6 milions d'infectats i uns 65.000 morts.

Bolsonaro, de 65 anys, es va començar a trobar malament diumenge, quan se li van manifestar alguns símptomes de la malaltia com la febre o la tos, tot i que ara assegura que es troba "perfectament bé". Al mes de març, quan tot just començava la crisi sanitària de la Covid-19 arreu del món, va dir que si s'infectés, es curaria ràpidament gràcies al seu "passat d'atleta".

El president d'extrema dreta ha estat assistint a nombrosos actes durant aquests mesos, sovint portant mascaretes de forma incorrecta i, fins i tot, sense portar-ne. Durant els últims dies, Bolsonaro es va trobar amb alguns dels seus ministres, com el d'Exteriors, Ernesto Araújo, o el de Defensa, Fernando Azevedo i, fins i tot, amb l'ambaixador dels Estats Units al Brasil, Todd Chapman, amb qui va dinar a Brasília dissabte. En la majoria de les seves aparicions, Bolsonaro tampoc no va respectar la distància social ni les mesures d'higiene pertinents.

La seva sogra, mare de Michelle Bolsonaro, està intubada, segons es va saber diumenge, després d'haver estat diagnosticada amb la Covid-19 dimecres passat. Un altre gran personatge brasiler que ha estat diagnosticat recentment és Arthur Virgílio, alcalde de Manaus, la ciutat més important de l'Amazònia, el qual va ser ingressat a Sao Paulo dilluns.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —