La Jamboree: primera sala en obrir a Barcelona, amb aforament reduït i restriccions
Per Redacció i ACN
Publicat el 29 de maig 2020
Temps de lectura 2'

La sala Jamboree s'ha convertit en la primera sala de Barcelona a tornar a fer sonar música en directe i amb públic. L'emblemàtic espai de la Plaça Reial va aixecar la persiana ahir a la nit, amb l'actuació de Clarence Bekker per a un nombre molt limitat d'assistents: 30 persones en cada un dels dos passis programats, en compliment del protocol sanitari. Amb mascareta, asseguts amb distància, i sense servei de barra, els assistents han seguit disciplinadament les indicacions de Joan Mas i els seus tres fills, la família propietària del local, els quals s'han encarregat personalment de reobrir mentre els treballadors segueixen amb l'ERTO. 

La sala Jamboree ha aixecat la persiana més de dos mesos després d'haver hagut de tancar sobtadament per la crisi del coronavirus. Ho ha fet amb una estampa força diferent de l'última vegada. La sala només ha pogut vendre 60 localitats, repartides en dos passis d'una hora, per respectar la limitació de l'aforament a un màxim de 30 persones. Finalment l'exigència d'espai no ha estat un gran problema al primer passi, perquè 10 dels 30 compradors no han assistit, alguns d'ells perquè no havien advertit en el fet que resideixen en una altra àrea sanitària.

El públic ha arribat amb l'antelació que demanava la sala per accedir esglaonadament, amb entrades digitals i mascareta obligatòria (la sala n'oferia de personalitzades amb el seu nom). Un cop a l'interior, la imatge tenia poc a veure amb la de les nits de sempre: la barra, tancada i els pocs assistents que hi havia, separats a dos metres de distància i asseguts en cadires. No hi ha hagut pausa, ja que no està permesa, i tan bon punt ha acabat el concert el públic ha hagut d'abandonar la sala: era l'hora de la desinfecció abans del segon passi. 

L'escenari de la sala Jamboree, amb Clarence Bekker, en el primer concert amb públic de la desescalada, dijous 28 de maig de 2020. Foto: ACN

 

La banda, el públic i els propietaris

A la sortida, Sara López ha explicat l'experiència a l'ACN, alhora "emocionant", després de tant de temps, i "súper estranya" per no poder seguir el concert de peu i ballant. "Però ell (Bekker) s'ha quedat amb l'expressió dels ulls de tota la gent", ha manifestat aquesta jove assistent. 

La música de Clarence Bekker ha estat el parèntesi a tanta excepcionalitat. El cantant holandès i la seva banda —uns clàssics del Jamboree— han tornat a l'escenari de la Plaça Reial amb tota l'energia que caracteritza els seus espectacles. Després de més de dos mesos de confinament, la Clarence Bekker Band ha actuat en formació de quintet. "Avui és un dia feliç, després de 10 setmanes", explica el cantant. "Celebrarem la vida una altra vegada, a fer art a l'escenari, estic molt i molt feliç, també de ser la primera banda que fa això. Seguim vius!", ha exclamat. 

El propietari del local i del grup Mas i Mas, Joan Mas, explicava abans que arranqués el concert perquè s'ha decidit a reobrir el Jamboree, convertint-se en el primer empresari de l'exhibició a fer-ho, a Barcelona. "El Jamboree l'hem reobert tots. El públic que volia, el Clarence que es pujava per les parets per actuar i jo que he ajudat a fer-ho". De fet, abans de la pandèmia del coronavirus, el Jamboree "no havia estat mai parat ni un dia", subratlla l'empresari cultural.


Mas assumeix que les condicions actuals impliquen pèrdues econòmiques, però ha volgut obrir igualment per animar el sector. Però avisa: "Això no vol dir que el Jamboree d'aquí uns mesos pugui fer suspensió de pagaments si no canvien les normatives i ens continuen cobrant impostos mentre estem tancats", indica, molt molest també amb el fet que bona part de la seva plantilla no ha cobrat encara —o només parcialment— el subsidi de l'ERTO que segueix aplicant-se a l'empresa. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —