Shinzo Abe a l'acte commemoratiu.
Per EFE i Redacció
Publicat el 15 d’agost 2020

L’emperador nipó Naruhito ha manifestat un “profund penediment” i el desig que no “es repeteixi mai més”, en relació amb les nefastes conseqüències de la 2a Guerra Mundial, durant la commemoració avui del 75 aniversari de la rendició del Japó al conflicte.

Naruhito, de 60 anys i primer emperador nipó, nascut després de la 2a Guerra Mundial, ha realitzat un discurs molt similar al que va fer l’any passat a la cerimònia, durant la seva primera intervenció a la commemoració, com a ocupant del Tron del Crisantem. Ha emprat, a més, exactament les mateixes paraules de “profund penediment” que el seu pare i emperador emèrit, Akihito, havia utilitzat des del 70è aniversari de la fi del conflicte, l’any 2015.


Per la seva part, el primer ministre, Shinzo Abe, ha assenyalat que el Japó, en els últims 75 anys “ha progressat continuadament com un país que valora la pau” i que “mantindrà la promesa de mai repetir la tragèdia de la guerra”. Així i tot, Abe no ha mencionat, en cap moment, les agressions perpetrades pel Japó als països veïns. A més, poques hores abans de la seva intervenció a l’acte, el primer ministre havia enviat una ofrena floral a un cementiri proper al polèmic santuari de Yasukuni de la capital, el qual se sol vincular al passat colonialista japonès.

Quatre ministres més, el de Medi Ambient, Shinjiro Koizumi; d'educació, Koichi Hagiuda; de Territori, Seiichi Eto, i d'Interiorm Sanae Takaichi; hi han acudit presencialment per rendir homenatge als japonesos morts en conflictes bèl·lics. 

L’acte central de la commemoració s’ha celebrat a l’estadi Nippon Budokan de Tòquio, tot i que a escala reduïda a causa de la pandèmia del coronavirus. Ha comptat amb 500 participants, entre els quals s’hi trobaven representants governamentals, polítics i familiars de víctimes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —