Dimisió del Cap de l'EMAD
Per ACN i EFE
Publicat el 23 de gener 2021

El cap de l'Estat Major de la Defensa (EMAD), el general Miguel Ángel Villaroya, ha presentat la seva sol·licitud de cessament a la ministra de Defensa, Margarita Robles per "no perjudicar" la imatge pública de les Forces Armades després d'haver-se conegut que s'ha vacunat contra la covid-19.

En un comunicat, Defensa explica que "el JEMAD en el compliment de les seves obligacions, d'acord amb els protocols establerts i amb l'única finalitat de preservar la integritat, continuïtat i eficàcia de la cadena operativa de les Forces Armades, ha pres recentment decisions que considera encertades i que mai han pretès aprofitar-se de privilegis".

Ahir, Margarita Robles va assegurar desconèixer la vacunació de càrrecs militars i va demanar un informe al cap de l'Estat Major de Defensa (JEMAD), el mateix general Miguel Ángel Villarroya. "En funció del que digui, veurem", va assegurar Robles, que va apuntar que el JEMAD "treballa sempre amb moltíssim rigor coordinant les operacions". La ministra de Defensa també va afirmar que el Ministeri de Defensa té un pla de vacunació "coordinat amb el Ministeri de Sanitat".

De fet, fonts de l'Estat Major van precisar que les Forces Armades compten amb la seva pròpia quota de vacunes dins el repartiment del Ministeri de Sanitat, on es prioritza personal sanitari, membres de les missions internacionals i després la cadena de comandament seguint un criteri d'edat.

Cessat un tinent coronel de la guàrdia civil

Per altra banda, el Ministeri de l'Interior ha cessat l'oficial d'enllaç de la Guàrdia Civil amb l'Estat Major de la Defensa (EMAD) per saltar-se els protocols i vacunar-se abans d'hora de la covid-19. L'oficial –que és un tinent coronel i ocupa un càrrec de lliure designació- va rebre la primera dosi del vaccí juntament amb el general Miguel Ángel Villarroya i altres càrrecs militars.

"Després de tenir coneixement que l'oficial d'enllaç de la Guàrdia Civil destinat a l'EMAD havia participat en la vacunació en aquesta institució –i després de recollir i analitzar tots els informes pertinents-, el ministre de l'Interior va ordenar anit el seu cessament amb caràcter immediat", ha confirmat el Ministeri liderat per Fernando Grande-Marlaska.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —