Les joventuts d'ERC i entitats juvenils critiquen els Mossos per identificacions indiscriminades i comentaris racistes
Per ACN
Publicat el 22 d’octubre 2020
Temps de lectura 2 minuts

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), les joventuts d'ERC i altres entitats juvenils han criticat aquest dijous l'actuació dels Mossos d'Esquadra del dimecres al vespre durant la manifestació de la vaga universitària al centre de Barcelona. Recriminen a la policia catalana que fes identificacions, retencions i escorcolls de manera indiscriminada i fins i tot algun comentari racista a una estudiant d'origen xinès. Algun dels estudiants retinguts era menor d'edat.

En un comunicat conjunt el CNJC, Jovent Republicà, l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), Joves de CCOO, Joventut Comunista de Catalunya i la candidatura Fem-la Pública de la UB han condemnat l'actitud de la policia catalana.

Segons les entitats, la manifestació es va desenvolupar amb tranquil·litat i sense cap incident entre la plaça Universitat i el Pla de Palau. Es va desconvocar davant de la Secretaria d'Universitats, a la part baixa de la Via Laietana. Va ser quan alguns manifestants marxaven al metro que els agents van aturar-ne vuit, els van "obligar a identificar-se sense cap motiu, retenint-los més de 30 minuts", i escorcollant les seves pertinences.


Un cop acabada la retenció, els agents van dir als joves que els havien identificat per "ser un grup de joves que venien després de la manifestació i per si havien comès algun delicte administratiu o havien ocupat algun lloc". "És intolerable i vergonyós que no només utilitzin la seva força i poder per intimidar-nos, sinó que es vegin amb la potestat de fer comentaris despectius i racistes", conclou el comunicat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —