El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, amb el guanyador del cinquè Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any, Joan Lluís-Lluís, a la llibreria Ona
Per ACN
Publicat el 24 de gener 2022

Junil a les terres dels bàrbars (Club Editor), de Joan-Lluís Lluís, ha estat l'obra guanyadora de la cinquena edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any. El llibre s'ha imposat a Terres mortes (Anagrama), de Núria Bendicho, i El primer emperador i la reina Lluna (Comanegra), de Jordi Cussà, que han quedat finalistes.

El guardó és el més ben dotat econòmicament a obra publicada, amb 20.000 euros directes per a l'autor i 5.000 més per a promoció. De la preselecció de nou obres publicades entre el novembre del 2020 i l'octubre del 2021, un jurat format per Anna Casasses, Neus Real, Marta Segarra, Oriol Izquierdo i Xavier Pla, en va escollir les tres finalistes.

El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any va néixer l’any 2017 emmirallant-se a altres distincions literàries mundials, com el Goncourt francès o el Booker anglès.

El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra Els estranys; Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, va endur-se el premi en l’edició 2018, i el 2019 el guardó va ser per a Martí Domínguez, amb L’esperit del temps. L’any passat el Premi Òmnium de Novel·la va recaure en Boulder d’Eva Baltasar.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —