- vídeos -
jocs
Per Berta Coll Bosch i Ana Rubió Jiménez
Publicat el 01 de novembre 2021

El soci director de l’editorial Devir, Joaquim Dorca, ha impulsat una campanya a Change.org en què demana que els jocs de taula es considerin productes culturals a l’estat espanyol. La reivindicació, que ja ve de lluny, s’ha tornat a avivar després que Pedro Sánchez anunciés el seu projecte de bonus cultural, que, segons sembla, inclourà els videojocs però no els jocs de taula. En concret, la campanya recull tres peticions al govern espanyol: que els jocs de taula tinguin un IVA del 4%, que s’incloguin al catàleg del bonus cultural de Sánchez, i que l’administració aposti més decididament per la creació de ludoteques. Editorials, creadors, dissenyadors i jugadors s’han sumat ràpidament a la campanya i han omplert les xarxes amb el hashtag #ElsJocsDeTaulaSónCultura.

“No hi ha ningú que em pugui dir que els jocs de taula no són productes culturals. El que passa és que les dinàmiques que han anat establint els sectors culturals durant els darrers 50 anys no han tingut en compte la indústria dels jocs”, explica Dorca. L’expert en jocs de taula i director del Dau Barcelona Festival del Joc, Oriol Comas i Coma, també ho té clar: “Mai no hem parat de jugar. Sempre ens hem aplegat al voltant d’un joc, i la cultura és precisament això: les coses que ens expliquen a nosaltres mateixos com a individus i com a societat”.

Arran la pandèmia, la indústria del joc de taula ha registrat un increment de vendes i s’ha consolidat com una alternativa a les pantalles. Mentre espera la decisió final de Sánchez en relació amb el bonus cultural, el sector es prepara per al festival Dau Barcelona, que es farà els propers 20 i 21 de novembre a la Fabra i Coats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —