Biden
Per Redacció
Publicat el 22 de gener 2021

El demòcrata Joe Biden ha pres possessió com a 46è president dels Estats Units amb el repte de superar les divisions de l'era Trump. En una cerimònia a Washington, marcada per les fortes mesures de seguretat arran de l'assalt al Capitoli, Biden ha jurat el càrrec davant el jutge del Tribunal Suprem, John Roberts, aquest dimecres, sense la presència del president sortint Donald Trump, però sí davant de l'exvicepresident Mike Pence. Una anomalia més d'aquest acte, amb públic molt limitat per la pandèmia, i pel risc que grups extremistes i seguidors de Trump el puguin sabotejar. Poc abans que parlés Biden, l'exsenadora de Califòrnia, Kamala Harris, s'ha convertit en la primera vicepresidenta dels EUA en jurar davant la jutgessa del Suprem, Sonia Sotomayor.

Biden ha fet una crida a la unitat, per reparar les divisions al país en el seu discurs inaugural, just després de jurar el càrrec. "La democràcia ha prevalgut", ha dit el demòcrata que va patir el boicot d'un grup de seguidors de Donald Trump en l'assalt al Capitoli fa poques setmanes. El demòcrata ha promès "no posposar més" la justícia racial i "derrotar" el supremacisme blanc. "Seré un president per a tots els nord-americans", ha assegurat. Biden també s'ha compromès a "reparar les aliances" internacionals per superar l'hostilitat de Trump al multilateralisme. "Ens tornarem implicar amb el món", ha avançat el demòcrata, que vol fer als EUA "un líder del bé" a nivell mundial.

 

Enmig d'una de les pitjors crisis econòmiques i sanitàries, i amb una tensió social accentuada per l'atac al Capitoli, Biden se centrarà en mesures contra la pandèmia, la recessió, el canvi climàtic i la desigualtat racial per guarir les fractures internes, i contribuir a ressituar els EUA al món. A més de reafirmar la seva intenció per prioritzar la lluita contra la pandèmia, Biden ha dedicat un moment de silenci per als morts de la Covid-19, durant el discurs posterior al jurament del càrrec. "Superarem aquests moments difícils", ha afirmat.

Els expresidents Barack Obama, Bill Clinton i George Bush han participat en la cerimònia d'inauguració, que ha comptat amb les actuacions musicals de Lady Gaga i Jennifer Lopez.

 


 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —