Jordi Cuixart: "Allò que ens comprometem ho hem de portar fins a les últimes conseqüències"
Per ACN i Redacció
Publicat el 19 de juliol 2020

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, va explicar ahir al programa 'FAQS' de TV3 el seu punt de vista sobre tot el que ha passat a nivell polític i social en relació amb l'independentisme en aquests gairebé 3 anys que porta empresonat. Va afirmar que la gran lliçó de l'1-O és "no voler gesticular tots plegats tant" i que cal portar a terme allò que es promet, "assumint les conseqüències davant dels tribunals, al carrer o davant de les institucions".

"Allò a què ens comprometem ho hem de portar fins a les últimes conseqüències. Tot el diàleg del món, però també tota la determinació. S'assumeixen les conseqüències del que es fa, però s'ha de portar fins a les últimes conseqüències", va dir a TV3. A més, Cuixart va instar la ciutadania a seguir pressionant els polítics i va remarcar que ni l'exili ni la presó han de ser en cap cas un límit. 

Malgrat mostrar un gran respecte per ells, Jordi Cuixart no va poder evitar ser crític amb els polítics catalans per no haver fet "una resposta potent a nivell d'institucions a la sentència de l'1-O". Pel que fa a l'indult, tot i no qüestionar el que UGT ha demanat per Dolors Bassa, va dir que com a president d'Òmnium "ni vol ni pot" acceptar-lo. 

En definitiva, tal com com ha fet d'ençà va ser empresonat, Cuixart s'ha mostrat ferm i convençut de les seves idees i els seus actes. "Si em demanes alguna autocrítica… és fotut, perquè tornaria a fer tot el que vaig fer", va respondre al director d'InfoLibre. Va afegir que mai s'ha plantejat dimitir com a president d'Òmnium i que, malgrat "no podem dir mal dels partits polítics", cal ser exigents amb ells i reclamar que dialoguin però sense perdre la determinació.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —