Jordi Montull entrant a presó
Per ACN
Publicat el 23 de juny 2020

Jordi Montull, ex-número 2 del Palau de la Música, ha entrat aquest dilluns a la tarda a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), per començar a complir la pena de set anys, sis mesos i 15 dies que li va imposar el Tribunal Suprem pel cas Palau. La mà dreta de Millet ha arribat a dos quarts de set i l'acompanyava la dona, la filla i l’advocada. Montull, igual que Fèlix Millet i l'extresorer de la CDC Daniel Osàcar, tenia fins dijous que ve per ingressar en un centre penitenciari, segons va imposar l'Audiència de Barcelona.


Fa unes setmanes, durant el confinament, el Suprem va condemnar Millet a 9 anys i 8 mesos de presó; Jordi Montull, a 7 anys, sis mesos i 15 dies; i Daniel Osàcar, a 3 anys i mig, per malversació, apropiació indeguda, tràfic d’influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals.

Segons consta a la resolució, es té en compte l'edat (84, 77 i 84 anys respectivament), així com les patologies acreditades que presenten per estendre el termini de 10 dies que indica el Reglament Penitenciari fins ara, el qual ja ha superat la desescalada pel coronavirus. És a dir, no se’ls considera en condicions d’eludir l’ingrés a presó ni per edat ni per malaltia ni per la pandèmia. Per tant, desestima la petició de suspensió de la pena sol·licitada per Montull i Osàcar de suspendre l'ingrés de presó per raons de salut, ja que a presó també poden ser tractats mèdicament i, fins i tot, sobre el risc de contraure el coronavirus, el Tribunal declara que també tenen aquest risc fora de presó.

Per altra banda, Millet i Osàcar encara no han entrat a presó. Tots dos van demanar suspendre l'ingrés mentre es tramitava el recurs d'empara al Tribunal Constitucional i l'indult al govern espanyol, però l'Audiència de moment no ha suspès l'ordre d'ingrés.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —