- entrevistes -
Publicat el 01 d’abril 2023

José Juan Figueiras (Vigo, 1979) ha estat un dels protagonistes de la Kings League, el projecte futbolístic impulsat per Gerard Piqué i diferents streamers. Habitualment juga de porter a l'equip de la tercera federació Athletic Club Torrellano, però durant els tres mesos de la Kings League va ser l'encarregat de la porteria de l'equip El Barrio.

L'entrevista té lloc uns dies després que El Barrio fos el guanyador de la primera edició del torneig de streamers. La Final Four de la Kings League es va disputar al Camp Nou, el passat diumenge 26. L'estadi es va omplir i es van batre rècords.


Com et sents en formar part d'una cosa com la Kings League?
Gaudint i vivint el moment, ningú es pensava que això fos un boom. Sempre he dit que ningú sabia com seria això, que era com llançar-se a una piscina sense aigua. La veritat és que molt content de poder estar dins, m'he llançat i al final he encertat en estar en la Kings League. Crec que això tindrà un llarg recorregut, no es quedarà només en els tres mesos i serà aquí per molt de temps.

Ets guanyador i una figura important a El Barrio.
Som tots un equip, no em considero una figura de res. Al final això és un equip i la veritat és que hem aconseguit fer una gran gesta. Ningú creia que podíem guanyar i la veritat és que hem fet un gran torneig. Sobretot a la Final Four, vam estar increïbles. L'equip va estar molt bé, però crec que durant tota la Kings League hem estat dels més regulars.

Com t'involucres en això?
Vaig escriure a l’Adri [Adrià Contreras], així de broma, un missatge de si volia comptar amb mi de porter i que hi estaria disposat. Li posava rialletes al final, així de conya (riu). Ja el coneixia pel tema del Reial Madrid i la Copa del Rei, així que vaig escriure-li. Al cap d'una hora o mitja hora em va contestar i em va dir: “Sí?, de debò?”. I vaig respondre: “Jo sí. Si em deixes parlar primer amb el meu equip de tercera federació, que jo estic jugant en un equip que es diu Torrellano, doncs endavant”.

I què va passar?
Vaig parlar amb el meu equip el que m'havia sorgit i em van donar totalment l'ok. Va ser superràpid. Vaig trucar a l’Adri i li vaig dir que el Torrellano em donava permís per poder anar a jugar a la Kings League amb ell. I així va ser. Sempre he d'estar agraït al meu club per donar-me aquesta oportunitat i deixar-me anar a jugar a la Kings League i poder compaginar-ho amb ells.

Ara ja has tornat al teu equip. S'entén que no t'ha passat això d'Ubon que l'han fet fora…
No, no, jo ho he pogut compaginar. Sempre he jugat els dissabtes aquí a la Comunitat Valenciana. Algun partit em coincidia fora de casa i no podia anar amb el Torrellano, però això van ser dos o tres i ells ho sabien, no va ser cap problema. El que li ha passat a Ubon la veritat és una cosa difícil d'explicar, perquè si parlaven al principi que això podia passar, després de tants problemes acabes en una situació difícil per als dos. Crec que s'ha dit que s'ha acabat en acord mutu, però al final és una situació molt complicada i Ubon ha hagut de decidir.

Al final la Kings League és una oportunitat per llançar-te al món i deixar-te veure, ningú s'esperava jugar al Camp Nou. Quina sensació vas tenir en entrar al camp i veure-ho tot tan ple?
Espectacular, no? Quan vam sortir al túnel, vam sentir tota aquella gent, que el camp estava ple. Aquest moment és de gaudir del que estava passant. El màxim de persones amb les quals jo havia jugat havia estat davant de 40.000 persones, i això era més del doble. La veritat és que va ser molt bonic poder gaudir d'aquesta experiència i jugar davant de tanta gent. A més guanyar la Kings League va ser posar el trosset de pastís que ens faltava.


Figueiras aixecant la copa al Camp Nou

Tu vius a Elx i tots els partits eren a Barcelona. Com compaginaves la teva vida personal, amb la teva família, amb tot?
Una mica d'organització, perquè jo aquí a Elx tenia partits amb els meus, amb els nens, també amb els porters. És compaginar-se amb la família, uns s'ajuden a uns altres. He de donar les gràcies a la meva dona que m'ha ajudat. Al final amb aquesta experiència no sabíem què passaria i afortunadament vaig encertar en anar a la Kings League.

En algun moment et vas plantejar deixar-ho o tot era cap endavant i a veure què passa?
El que estava fent era una bogeria. Era anar i tornar amb cotxe el mateix dia moltes vegades, però mai vaig pensar a deixar-ho. M'agrada tant i m'agrada molt el que hi havia, sobretot el futbol 7 i el ràpid que es juga, la velocitat, després les cartes. Mai he pensat a abandonar encara que hagués d'anar amb cotxe tots els dies. Anava amb molta il·lusió i cada vegada que perdíem venia fotut cap a Elx, perquè al final tot jugador vol guanyar els partits. Però quan guanyàvem baixava supercontent.

Com resumiries els tres mesos?
Intensos (riu). Superintensos. Ha passat volant, els diumenges arribaven molt de pressa. He d'assimilar el que ha passat en aquests tres mesos, també la Final Four al Camp Nou. Cal digerir-ho tot, però sobretot gaudir el que hem viscut a la Kings League.

Has notat molta diferència entre el futbol tradicional i el format de la Kings League?
Són diferents, no tenen res a veure un amb l'altre. El futbol tradicional té les seves normes, encara que crec que ha d'haver-hi un canvi en alguna cosa. Als partits s'ha de donar alguna cosa a la gent, a l'afició. Els més joves crec que s'avorreixen de veure durant tant de temps un partit. La Kings League li ha donat una volta molt gran, ha enganxat moltíssima gent jove. A més, és tot molt dinàmic i diverteix la gent, joves i no tan joves. Fins i tot jo sent jugador de futbol 11 des de fa molts anys, el futbol ha canviat i ara és més… no diré menys atractiu, però a parer meu un partit depèn de quin m'avorreix.

(...)
Està malament que ho digui jo que he jugat tota la vida a futbol 11, però ara són tots molt tàctics. Quan vaig començar a jugar era tot més obert, més atac a porteria. No sé, crec que li han de donar una volta. És molt complicat i la gent jove el que vol és coses atractives, divertides i que sigui gratis o que costi pocs diners per poder veure-les.

Com ha estat treballar amb Gerard Piqué, Ibai Llanos i tots els streamers famosos?
Bé, la veritat és que molt bé. Hi ha bon rotllo, només els veia quan anava a jugar els diumenges a Barcelona i com que no era molt gran ens creuàvem tots amb tots. Acabes donant ànims, xerrant de mil coses: de futbol, de streamers, de xarxes socials… Es nota i es veu que hi ha bon rotllo.

Molta gent creu que hauries d'haver estat tu l'MVP…
Això és el que la gent opina. Al final intento aportar el meu granet de sorra, que és parar moltes pilotes i si puc ajudar a l'equip molt millor. Si després s'aconsegueix la victòria doncs supercontent. Sempre és bonic que et donin un premi individual, però crec que hi havia jugadors en l'equip que van fer un gran partit. Estem tots contents tant si m'ho donen a mi com a uns altres, la veritat és que s'ha format un grup espectacular i bonic. Encara que ara amb els fitxatges crec que és molt difícil que tot continuï així, algun marxarà pel tema de les clàusules, suposo. Però tot el que hem viscut junts aquests tres mesos no ens ho traurà ningú.

Quines perspectives de futur tens?
No ho sé, he de parlar amb l’Adri que ara a l'abril comença el mercat de fitxatges. A mi m'agradaria seguir en el segon split. Vam guanyar el diumenge i ha passat poc temps, cal donar-li una mica de marge perquè cal assimilar tot el que està passant. Ja parlarem tranquil·lament. Segons la meva situació de jugador 11, no em pot fitxar ningú i m'hauria de quedar a El Barrio. M'encantaria quedar-me on estic. Hem fet molta pinya amb el presi. Ens portem molt bé els dos i si és per mi no em moc de El Barrio. I intentar ser campions una altra vegada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —