El president de Junts al Parlament, Albert Batet, es dirigeix al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control del ple del Parlament.
Per ACN
Publicat el 26 de gener 2022

Nova topada entre Junts i el president del Govern, Pere Aragonès, sobre l'estratègia per resoldre el conflicte polític. Durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament, el líder de JxCat, Albert Batet, ha tornat a qüestionar la taula de diàleg davant la constatació que el president espanyol, Pedro Sánchez, no ha tingut mai la "voluntat real" de negociar. A la rèplica, Aragonès ha cridat l'independentisme a "rearmar-se", i ha anunciat que concretarà la seva proposta per desbloquejar el conflicte el 14 de febrer, a la conferència que oferirà en motiu del primer aniversari de les eleccions del 2021. El president s'haurà reunit els dies previs amb els partits i les entitats independentistes.

Batet ha carregat contra la taula de diàleg en afirmar, de nou, que "ni és taula ni és de negociació". El president parlamentari de Junts ha recriminat que l'òrgan de negociació entre la Generalitat i la Moncloa només s'hagi reunit dues vegades en dos anys, i "sense resultats". Batet ha subratllat l'escepticisme de la seva formació, i ha recordat que Sánchez encara no ha ofert cap proposta per resoldre el conflicte territorial: "Ja no forma part de les seves prioritats".

És per això que Batet s'ha aferrat a les paraules del discurs que Aragonès va fer per Sant Esteve, en el qual va afirmar que caldria "construir alternatives" per avançar cap a la independència si la taula de diàleg no donava fruits. "Hi estem plenament d'acord", ha afirmat el president parlamentari de Junts, que ha assegurat que cal compartir una "estratègia conjunta" per construir una "alternativa guanyadora".

A la resposta, Aragonès ha fet una crida perquè l'independentisme es "rearmi" i aposti clarament per l'autodeterminació i l'amnistia. El president del Govern també ha insistit que cal "mobilitzar al màxim" el país i els seus representants polítics. Des del seu escó, Aragonès ha insistit que el 2022 ha de ser l'any en què es "comenci a desbloquejar la resolució", a partir de la proposta compartida de l'amnistia i l'autodeterminació.

Aragonès ha asseverat que cal reunir "totes les forces" per enfortir la unitat independentista i perquè l'Estat i el govern espanyols tinguin "tots els incentius per implicar-se de forma molt més clara i intensa" en la negociació. El president de la Generalitat ha conclòs que, en aquesta línia, es reunirà durant les properes setmanes amb els partits que li van donar suport a la investidura ERC, Junts i la CUP i les entitats sobiranistes.

El cap del Govern oferirà, posteriorment, una conferència en què "farà pública la seva proposta". Serà el 14 de febrer, el dia que es commemorarà un any de les eleccions en les quals, per primera vegada, l'independentisme va superar la barrera del 50% de vots.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —