Oriol Junqueras surt de la presó
Per ACN
Publicat el 14 de juliol 2020

El Departament de Justícia de la Generalitat ha confirmat el tercer grau penitenciari per als nou presos independentistes, és a dir, l'exvicepresident Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa; l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell; i els expresidents de les entitats sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Amb el tercer grau penitenciari, només hauran d'anar a dormir a la presó entre setmana, de manera que el cap de setmana el podran passar a casa seva.

El 2 de juliol, les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Puig de les Basses i Lledoners, on els presos compleixen la sentència, van proposar per unanimitat classificar en tercer grau els presos independentistes, i així ho ha ratificat el Servei de Classificació. Els centres, que ara decidiran les dates i els horaris a aplicar, ja han notificat les resolucions als presos.

Les resolucions, ha explicat Justícia en un comunicat, són el resultat d'una anàlisi individualitzada, però el Servei de Classificació coincideix a subratllar la participació dels interns en activitats de raonament, judici crític i resolució de conflictes. La màxima col·laboració, tant amb la resta d'interns com amb els professionals dels equipaments penitenciaris, l'absència d'incompliments judicials i d'expedients disciplinaris, a més de la xarxa familiar de la qual disposen a l'exterior també han contribuït a la resposta positiva de la Generalitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —