Jutgen un Mosso d’Esquadra per agredir un periodista
Per Redacció
Publicat el 28 d’abril 2021

L’Audiència Provincial de Barcelona jutjarà dijous i divendres un Mosso d'Esquadra per l’agressió contra el periodista de la Directa Jesús Rodríguez, que va tenir lloc durant les mobilitzacions pel desallotjament del Banc Expropiat. 

Acusació de l'Associació Irídia

Dues advocades de Associació Irídia per a la Defensa dels Drets Humans exerceixen l’acusació en el cas. Irídia considera “especialment reprovables” les agressions intencionades contra periodistes que cobreixen mobilitzacions socials. No és un cas aïllat, afirma l'entitat, agressions semblants s’han repetit durant els últims anys. De fet, el mateix periodista porta anys denunciant casos de mala praxi i violència policial.

L’acusació denuncia que en el moment en què la línia dels agents va passar just per davant dels periodistes, Rodríguez es va girar cap a l’agent que tenia a la seva esquerra, va alçar els braços i va dir-li de forma clara “soc premsa, soc premsa”, mentre procurava deixar pas i marxar del lloc.  

Agressió amb plena consciència

El Mosso d’Esquadra acusat, amb NOP D302A3679, es va girar cap al professional de la informació, el va mirar uns instants i, amb plena consciència que es tractava d’un periodista, va començar a perseguir-lo amb el bastó policial a la mà. Tenia la intenció de lesionar-lo i evitar que seguís exercint la seva tasca, denuncien les advocades.  

Rodríguez va fugir del lloc ràpidament i, tot i rebre un primer impacte de bastó policial a la cama dreta, va seguir corrent pel carrer Mare de Déu dels Desemparats fins a la plaça de la Revolució. Pensava que ja no corria perill perquè el comandament havia ordenat als agents que s’aturessin i mantinguessin el cordó. 

L'agent traspassa "uns metres" el cordó policial

Tanmateix, l’agent va perseguir-lo, arribant a traspassar la línia del cordó policial uns metres més, i va propinar a Rodríguez un fort cop amb el bastó policial a la mà esquerra, han denunciat en una nota de premsa.  

Segons l’exploració física que li van realitzar a l’Hospital Clínic, el cop a la mà li va provocar “hematoma, dolor, impotència funcional i fractura en el quart dit de la mà esquerra”. 

Cap investigació per part dels Mossos

Irídia sol·licita la pena de presó de 5 anys juntament amb la inhabilitació. El Ministeri Fiscal sol·licita 2 anys i 9 mesos de presó, i també la inhabilitació. L’associació per a la Defensa dels Drets Humans destaca també que en aquest cas no es va produir cap investigació interna per part del cos de Mossos d´Esquadra. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —