Assange
Per EFE
Publicat el 06 de gener 2021

La jutgessa britànica Vanessa Baraitser ha denegat la llibertat condicional al fundador de Wikileaks, Julian Assange, en considerar que presenta risc de fugida, malgrat haver ahir rebutjat prèviament la seva extradició als Estats Units per motius de salut.

En anunciar la seva decisió en la Cort de Magistrats de Westminster, la jutgessa ha assenyalat que Assange "encara no ha guanyat el seu cas", atès que els EUA recorrerà la decisió contrària al lliurament, i "té un incentiu per a escapolir-se" fins que conclogui aquest procés.

Baraitser ha dit que l'australià de 49 anys, que sofreix depressió i altres malalties després de deu anys confinat al Regne Unit, "ha demostrat" repetides vegades que és capaç de fugir de la Justícia encara que hi hagi "estrictes condicions" de control. La decisió de la jutgessa significa que Assange, que estava present a la sala, romandrà en presó provisional a la londinenca de Belmarsh mentre avança el procés judicial.

En la vista d'avui per a determinar si podia sortir en llibertat condicional, Baraitser ha acceptat els arguments en contra de la fiscal Clair Dobbin, en representació de la Justícia estatunidenca, que va al·legar que l'informàtic ha provat en el passat que és capaç de "arribar a extrems extraordinaris" per a evitar la seva extradició.

La jutgessa ha descartat la posició de la defensa, que proposava que el seu client sortís de la presó i passés a estar "efectivament sota arrest domiciliari", en un domicili londinenc amb la seva parella, Stella Morris i els dos fills de tots dos, amb una fiança econòmica i "qualsevol altra condició que disposés el tribunal". La decisió suposa un dur cop per a Assange i la seva família, a més dels seus milers de seguidors a tot el món, que per primera vegada veien la possibilitat que deixés el seu tancament.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —