La jutgessa no veu com a delicte d'odi la piulada del regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, sobre l'exèrcit espanyol
Per ACN
Publicat el 07 de juliol 2020

El jutjat d'instrucció número 2 de Vic ha arxivat les denúncies que la Unión Militar de Tropa (UME), l'Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades (ASFASPRO), la Brigada Provincial d'Informació del Cos Nacional de Policia i un particular van interposar contra el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, el qual va tuitar el 16 de març: "Si veiem l'exèrcit, abracem-los fort, tot tossint-los a la cara. Igual així se'n van i no tornen més." La piulada feia referència a la presència dels militars espanyols a Catalunya, més concretament al desplegament que van fer a l'aeroport del Prat per dur a terme tasques de desinfecció.

Les associacions van veure en el seu tuit un delicte d'odi que la jutgessa ha negat, ja que considera que els militars no són cap minoria "tradicionalment vulnerable". Tampoc creu que siguin un col·lectiu amb ideologia pròpia o "subjectes passius de delicte", i ha considerat que la piulada de Joan Coma és un exercici de la seva llibertat d'expressió i d'opinió.

Les entitats denunciants també van acusar-lo de cometre un delicte d'incitació a l'alteració de l'ordre públic i provocació d'atemptat, també descartats pel jutjat de Vic, el qual ha dit que el tuit "no té entitat suficient." A més a més, ha destacat que el regidor de Capgirem Vic va esborrar la piulada i en va publicar dues més quatre dies després per demanar disculpes i reconèixer que havia estat una broma de mal gust.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —