Primer pla d'Helena Jubany
Per ACN
Publicat el 04 d’agost 2020

El jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell ha ordenat la reobertura de les diligències del crim d'Helena Jubany, que va ser presumptament assassinada l'any 2001. La família de la jove mataronina assassinada a la capital vallesana va aportar nous elements de prova que "qüestionaven d'arrel" les declaracions que van fer els testimonis fa prop de 20 anys.

Proves presentades

Segons l'advocat de la família, Benet Salellas, les noves proves "enderroquen" la coartada de Santi Laiglesia, un dels principals sospitosos del crim. La família, per contra, no va empendre cap acció contra una altra de les sospitoses, Ana Echaguivel. 

Les noves proves aportades als jutjats són de tipus documental, pericial i també testifical. "Molta gent que tenia informació rellevant ha perdut la por i ha contactat amb nosaltres", detalla Jubany. L'escrit de sol·licitud de reobertura es va presentar el passat 5 de juny i ara hi ha un any i mig de marge abans que els delictes prescriguin.

El cas d'Helena Jubany

Helena Jubany va morir la matinada del 2 de desembre del 2001, després de dos dies desapareguda. El seu cos va ser llençat des d'un terrat, completament nu i ple de cremades. La mort de la jove, a més a més, està envoltada de molts misteris. Tres mesos abans del crim, per exemple, Jubany va rebre dos anònims acompanyats de begudes adulterades amb somnífers.

Els principals sospitosos van ser amics de Jubany de l'entorn la Unió Excursionista de Sabadell, de la qual la jove també era sòcia. A més a més, a l'edifici on es va trobar el cos hi havia el domicili de dos dels principals sospitosos, Montserrat Careta i Santi Laiglesia. Careta va arribar a entrar a presó provisional com a possible autora de l'homicidi, però es va acabar suïcidant a la cel·la.

També va entrar a presó Ana Echaguivel com a còmplice d'assassinat, però va acabar en llibertat. El jutge va concloure que no existien indicis suficients per imputar-li l'homicidi. També va quedar lliure de responsabilitats Laiglesia, el qual, tot i que se'l va investigar, mai va arribar a ser detingut per aquests fets.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —