El diputat de la CUP durant una roda de premsa el passat novembre.
Per ACN
Publicat el 22 de gener 2022

Pau Juvillà ha anunciat aquest divendres que ha presentat un recurs contenciós administratiu a la Sala Tercera del Tribunal Suprem (TS) amb petició de mesures cautelars contra la sentència de la Junta Electoral Central (JEC) que l'inhabilita com a diputat del Parlament per no haver tret llaços grocs del seu despatx a la Paeria.

El diputat cupaire ha explicat al 3/24 que, com a afectat, no ha pogut presentar al·legacions a la resolució de la JEC, per la qual cosa, les mesures cautelars es presentaran per vulneració del dret de defensa. Aquest recurs és independent de les mesures que pugui prendre el Parlament com a institució. El dilluns hi ha reunió extraordinària de la Mesa per decidir accions.

La defensa de Juvillà ha cregut convenient presentar "de forma urgent i telemàtica" avui mateix el recurs contenciós administratiu amb interposició de mesures cautelars amb la finalitat de provocar la suspensió de l'execució de l'acord de la JEC. La defensa del diputat espera que el recurs entri a còmput de registre el dilluns vinent, a les nou del matí.

Els arguments esgrimits tant en el recurs com en les mesures cautelars, afegeix la defensa, es basen en una qüestió de forma, ja que Juvillà ha tingut coneixement de la resolució de la JEC quan ja es troba en fase de recurs i no li han donat el corresponent tràmit d'audiència, motiu pel qual s'al·lega que hi ha una causa d'indefensió que demana tornar a l'inici del procediment. Així ho ha anunciat el compte oficial de la CUP a Twitter. 

Juvillà ha considerat un "fet greu" que un òrgan "administratiu" format per "gent escollida per partits" que "només hauria d'actuar en període electoral" estigui determinant que se li ha de prendre l'escó. A parer del cupaire, això "amaga" que l'Estat està desplegant uns "arguments jurídics" per arribar "allà on no arriba democràticament".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —