El president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, amb el vicepresident Pere Aragonès en la seva declaració a la Galeria Gòtica del Palau, el 28 de setembre del 2020
Per ACN
Publicat el 29 de setembre 2020

JxCat i ERC han acordat un document de dues pàgines que estableix que el vicepresident Pere Aragonès assumeixi "interinament funcions limitades de Presidència", sense concretar quines són. L'acord, avançat per Rac 1, crea un grup de coordinació paritari i ambdós partits es comprometen a consensuar "qualsevol decisió extraordinària". També estableix que el president inhabilitat Quim Torra no tingui cap "rol simbòlic" en relació al Govern en funcions i que resti a disposició de l'executiu. Pel que fa al calendari electoral, deixa en mans del president del Parlament, Roger Torrent, aplicar els informes jurídics de la cambra catalana i de la Generalitat. 

Així mateix, JxCat i ERC informen que s'encarregarà al PROCICAT l'aprovació d'un pla sectorial sobre la celebració d'eleccions per tal d’establir les condicions i els indicadors necessaris per poder-se fer en un context de pandèmia. I afegeix que els comicis s'han de celebrar amb "condicions sanitàries segures" i alhora garantir el dret a vot. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —