El gest solidari de Keita Baldé amb els temporers
Per ACN
Publicat el 02 de juny 2020
Una seixantena de temporers s'allotjaran a partir dels pròxims dies en un edifici de tres plantes del barri de la Mariola de Lleida, després que la majoria d'hotels i hostals de la ciutat hagin rebutjat acollir treballadors agraris durant la campanya de la fruita. Aquesta estada l'assumirà el futbolista de l'AS Mònaco, Keita Baldé, que s'ha compromès a fer-se càrrec del cost de l'allotjament dels temporers, que actualment estaven dormint al carrer, mentre duri la campanya de recollida de fruita.
 
És una solució provisional davant la negativa de la majoria dels hotels, hostals i altres allotjaments de la ciutat que han rebutjat acollir a temporers, segons ha explicat l'activista Nogay Ndiaye. Tot i això, ha indicat que han rebut l'oferiment d'un hotel situat als afores de Lleida i d'una casa de colònies de Juneda (Garrigues) però, de moment, els han descartat pel fet que es troben allunyats.
 

Un edifici deshabitat de tres plantes del barri de la Mariola acollirà fins al setembre una seixantena de temporers que estan dormint al carrer. El cost l'assumeix el futbolista d'Arbúcies (Selva) d'origen senegalès que juga a l'AS Mònaco, Keita Baldé, que s'ha compromès a fer-se càrrec de l'allotjament dels prop de 200 temporers. Així ho ha explicat l'activista Nogay Ndiaye, que durant els darrers dies s'ha encarregat de fer les gestions i contactar amb els hotelers i llogaters de la ciutat en nom de Baldé.

Tot i això, l'immoble s'ha d'acabar de condicionar i adaptar, ja que s'han d'instal·lar matalassos, arreglar els banys, instal·lar dutxes i donar d'alta subministraments bàsics com ara l'aigua i la llum. La voluntat és que els temporers hi puguin entrar entre dimecres i dijous d'aquesta setmana, ha assenyalat Ndiaye. En concret, l'edifici acollirà la seixantena de temporers que estan dormint al voltant de la casa de fusta del carrer Cavallers, la majoria dels quals són d'origen senegalès.

 

Ndiaye ha explicat que aquesta és una solució "provisional", després que la majoria d'hotels, hostals i altres allotjaments de la capital del Segrià s'hagin negat a acollir els temporers, malgrat el compromís de Baldé d'avançar els diners als establiments del cost del servei. "Serà una solució a mitges", ja que "malauradament, la ciutat no ha donat més oportunitats i més ofertes", ha indicat. "Hi ha habitatges, hotels i hostals que prefereixen estar tancats a allotjar-hi negres, i això és l'insult més gran a les persones que hi pot haver", ha lamentat Ndiaye.

L'activista i membre de la Plataforma Fruita amb Justícia Social ha expressat que el futbolista "està enfadat i frustrat per aquesta negativa que s'està trobant". "Sabem que en aquest món hi ha un racisme brutal però semblava que el futbol era l'únic mitjà que obria una mica de portes, i s'estan trobant que ni tan sols això és suficient perquè totes les persones siguin considerades com a tals", ha expressat Nogay Ndiaye.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —