- vídeos -
Kick-Heart, Masaaki Yuasa (2013)
Per Laura Valenzuela
Publicat el 15 de gener 2022
Duració 12'46

Bé, sí, aquesta recomanació no és pas una casualitat. No he tingut el plaer monetari d’haver estat sobornada per a promocionar-ho (aprofito per dir que estic oberta a tot), però, aquesta troballa no ha estat a l’atzar, perquè parlem de Masaaki Yuasa. El vaig conèixer fa anys en plena recerca d’un anime ràpid i fàcil, que va acabar un cop vaig topar-me amb Tatami Galaxy, que pot ser ràpida però no gaire fàcil, i vaig poder veure-hi un estil sorprenent i original; va ser l’inici d’una història d’amor platònic que, el curt d’avui, només reitera un cop més. 

'Kick-Heart' és una surrealista història d'amor entre un lluitador professional i una monja, que ens demostra que la bellesa de l’animació recau en la seva amplitud d’expressió, i un conte que en la ficció cinematogràfica tradicional no tindria cabuda, aquí destaca per just el contrari. Masaaki Yuasa i el seu estil aconsegueixen definir millor que ningú altre l'especialitat de la professió, unint espais i personatges en una sola matèria fluïda i dinàmica. Malauradament no és la norma més comuna entre les corrents d'animació mainstream, però, contra tot això, ens hem d'alegrar de poder presenciar una de les grans excepcions. 

Aquesta va ser la primera producció d’un estudi gran d’animació que va utilitzar el crowdfunding per finançar-se, marcant tendència entre joves animadors que tenen idees però no els mitjans per excecutar-les. Kick-Heart (2013) és l'exemple d'un gran creador, guanyador en diversos festivals com Fantasia Festival a Millor Curtmentratge d'Animació i, si us en quedeu amb ganes de més, sobre la taula queden la sèrie Ping Pong the Animation (2014), la ja mencionada Tatami Galaxy (2010) i el film The Night Is Short, Walk on Girl (2017)

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —