L’advocat de Hasel presenta un recurs d’empara al Constitucional contra la condemna per injúries a la corona
Per ACN
Publicat el 21 de juliol 2020

La defensa del raper Pablo Hasel ha presentat aquest dilluns un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra la sentència de l’Audiència Nacional, que el condemnava a 9 mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries contra la corona espanyola.

En l’escrit, l’advocat del raper demana una vista oral a l’Alt Tribunal perquè anul·li la sentència i absolgui Hasel. Insisteix que els fets jutjats vulneren drets a la llibertat ideològica i d’expressió, exposats en la Constitució Espanyola. També afegeix que la sentència condemnatòria va ser aprovada en una sala dividida i amb opinions diferents, fet que implica una “situació d’inseguretat jurídica evident” i en uns casos implica l’absolució i uns altres la condemna “de manera arbitrària”.

Hasel va ser condemnat el mes passat per, segons la sentència, compartir vídeos que incitaven a la violència i publicar comentaris "d’enaltiment del terrorisme” i “vexatoris” contra la monarquia. Tot i això, l’advocat de Hasel defensa que la cançó de rap “agafa fragments de la realitat per retòrcer-la en les seves rimes, sense arribar a causar un menyscabament de la dignitat requerida per la injúria, i encara menys contenir una imputació falsa d'un delicte".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —