Alcarràs
Per ACN
Publicat el 04 de juliol 2020

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, veu amb bons ulls la decisió d'aplicar un confinament perimetral del Segrià per evitar nous rebrots que continuïn propagant la covid-19. "Si hem de fer passos enrere per conscienciar-nos i per reduir la mobilitat per tal que aquests brots que tenim a la comarca no vagin a més, doncs crec que hem de ser responsables", ha afirmat. Tot i això, Ezquerra ha reconegut que la mesura els "agafa una mica de sorpresa", tenint en compte que aquest divendres no estava encara prevista. L'alcalde també ha insistit en demanar que no criminalitzar al col·lectiu de temporers, al·legant que la incidència del virus entre el col·lectiu que es troba al municipi és menor que la de la població que està empadronada tot l'any.

Ezquerra ha explicat que no s'esperaven que la pandèmia estigués tan activa durant els mesos d'estiu i ha volgut remarcar que cal unir-se en la lluita contra la codi-19, tot prioritzant la salut de les persones. En aquest sentit, tant l'Ajuntament d'Alcarràs com els de la resta de municipis del Baix Segre van decidir aquest divendres precintar els parcs infantil amb l'objectiu d'evitar aglomeracions de gent en aquests espais.

L'alcalde d'Alcarràs creu que la relaxació de la població davant el virus és un dels motius que podrien explicar l'augment exponencial de casos que s'ha registrat a la zona. Així, ha dit que tot i que en aquests mesos els habitants al municipi s'incrementen en un 50% per l'arribada de temporers, el col·lectiu s'ha sotmès de forma voluntària als confinaments selectius que han calgut per tal de poder trencar la cadena de transmissió.

Per la seva banda, alguns veïns de la localitat, com ara la Míriam Antón, consideren que la gent no respecta les mesures de prevenció davant la covid-19. A més, afegeix que ella ha viscut amb cansament l'etapa del confinament en què ha estat atenent clients en una carnisseria del municipi i conclou que "s'ha oblidat massa ràpid" tot plegat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —